Συνεχίζεται σήμερα κανονικά, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά τη χθεσινή διακοπή λόγω της αδιαθεσίας της προέδρου.
Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση των ηθοποιών Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια και Αλίνα Κωτσόβουλου, οι οποίες προτάθηκαν ως μάρτυρες από την εισαγγελέα και Τάσο Χαλκιά και Ράνια Σχίζα, που ζητήθηκαν από την υπεράσπιση.

Ωστόσο η Ζέτα Μακρυπούλια απουσίαζε από τη χτεσινή συνεδρίαση δημιουργώντας ερωτηματικά.

Σήμερα το πρωί στο Πρωινό ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως μίλησε με τη Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία θα παραστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη.

«Χθες το απόγευμα μίλησα με τη Ζέτα Μακρυπούλια, γιατί υπάρχει ένα θρίλερ για το αν εκλήθη ή όχι από το δικαστήριο. Μέχρι και προχθές δεν είχε λάβει κανένα χαρτί η Ζέτα Μακρυπούλια για να πάει να καταθέσει στο δικαστήριο. Άρα όλα αυτά που λέγονταν ότι κρύβεται ή φοβάται ή ντρέπεται, είναι αποκυήματα φαντασίας. Η Μακρυπούλια ούτε κρύφτηκε, ούτε τίποτα. Και κάτι που το λέμε για πρώτη φορά, ούτε τώρα έχει λάβει κανένα χαρτί.

Χθες το πρωί, χτύπησε το κινητό της και ήταν ένα σταθερό. Της είπαν ότι είναι από την Εισαγγελία και ότι πρέπει να παραστεί την Τρίτη 11/10 στο Εφετείο. Εκείνη ρώτησε αν είναι επίσημο, γιατί δεν είχε λάβει κανένα χαρτί. Τότε της είπαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται κλήση γιατί είναι χρονοβόρα, επειδή δεν είναι μάρτυρας για να κλητευτεί από την αρχή. Η πρόταση που της διατύπωσαν λοιπόν έχει ισχύ. Τότε, η Ζέτα Μακρυπούλια τους απάντησε πως έχει γύρισμα, θα το αλλάξει όπως και έκανε. Την Τρίτη θα πάει κανονικά στο δικαστήριο» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας ζήτησε την κλήτευση της Ζέτας Μακρυπούλια προκειμένου η ηθοποιός να διευκρινίσει το αν είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης στην παράσταση του έργου «Κουζίνες» που ανέβηκε το 2008 στο θέατρο «Ήβη».

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα ο βιασμός έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού με τον ηθοποιό για αντικατάσταση ρόλου στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο στις πρόβες του Σεπτεμβρίου.

Για την κλήτευση της Ζέτας Μακρυπούλια ρωτήθηκε και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε χτεσινοβραδινή της έξοδο, με την ηθοποιό να ξεκαθαρίζει: «Δεν έχουμε συζητήσει με την Ζέτα Μακρυπούλια για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Θα παραστεί όμως. Η Ζέτα δεν αποφεύγει την ευθύνη».