Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρευρέθηκε στην Καλαμάτα για την έκθεση «Θησαυροί ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου», η οποία φιλοξενείται στο Μέγαρο Χορού. Παρούσα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Τασούλας δεν γινόταν να μη σταθεί στη σχέση της Ελλάδας με τον παγκόσμιο πολιτισμό και την ελληνική τέχνη μέσα στα χρόνια. Συνολικά, ανέφερε πως «μέσα από την τέχνη φαίνεται και η εθνική μας επιδίωξη. Και πρέπει την τέχνη να μην την θεωρούμε πολυτέλεια, αλλά στοιχείο της ζωής μας, ένα “όπλο” συναισθηματικό για να συνεχίζουμε τον καλό αγώνα του βίου μας». Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η «επιμονή» του ελληνικού πολιτισμού βρίσκει το χρονικό ισοδύναμό της μόνο στην Κίνα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ερωτήθηκε για την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Σίγκμουντ Φρόιντ το 1932. Η απορία του πρώτου ήταν διαχρονική, αφού ρώτησε πώς θα γινόταν να εμποδιστεί ένας πόλεμος. Ο «πατέρας της Ψυχολογίας» απάντησε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει δίχως ζημιά, αφού σχολίασε ότι πρέπει να επιβληθεί «η δικτατορία της λογικής». Ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε, πάνω σε αυτό, πως «για να μπορέσει η ανθρωπότητα να καταπολεμήσει το πάθος και τη μανία για εξουσία και καταστροφή, για να επικρατήσει η δικτατορία της λογικής, πρέπει να καλλιεργηθεί ο πολιτισμός».