Ακόμη και σήμερα, οι κληρικοί αρνούνται να τελέσουν γάμους και βαφτίσια στο ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό επικαλούμενοι το πλήθος πιστών, που συρρέει καθημερινά, για να προσκυνήσουν και να ζήσουν την εμπειρία των θαυμάτων από τα χέρια και τον σταυρό του πάτερ Δημήτρη, σύμφωνα με το protothema.gr και τον δημοσιογράφο Φρίξο Δρακοντίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη και αν ξέσπασε σάλος μετά την δημοσίευση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής για τις δραστηριότητές του, οι άνθρωποι του δεν είναι διατεθειμένοι, προφανώς κατ’ εντολή παπά Δημήτρη, να επιστρέψει ο ναός στην κανονικότητα του και να αρχίσει να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα αιτήματα για γάμους και βαφτίσεις που φτάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ναού απορρίπτονται με το ακόλουθο μήνυμα:

xa

Το πόρισμα

Σημειώνεται πως η ανάκριση, που διήρκεσε τρία χρόνια -ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017, με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις-, έγινε κατ' εντολήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ και ανατέθηκε στον τότε γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Η δικαστική διερεύνηση, όπως ζητείται στο άρ. 2, δεν έγινε ποτέ. Το πόρισμα, αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» («αγυρτεία»), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο («απιστία»), όχι μόνο δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο άνευ αιτιολογίας.