Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον εφιάλτη που ζούσε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό και τη δράση 53χρονου, που κατηγορείται ότι τη βίαζε και την εξέδιδε.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τη Τρίτη τα στοιχεία του Ηλία Μίχου, του 53χρονου που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό. Στη δημοσιότητα δόθηκαν επίσης, τα στοιχεία του 42χρονου Γιάννη Σοφιαννίδη, ο οποίος κατηγορείται πως κατ' επανάληψη φέρεται να έχει βιάσει το παιδί έναντι αμοιβής.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν τώρα οι υπόλοιποι βιαστές του παιδιού. Οι άνθρωποι με τις αρρωστημένες ορέξεις, οι οποίοι φέρεται να πλήρωναν τον Μίχο, για να βιάζουν το παιδί.

Τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ανασύρει δεδομένα από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές του 53χρονου κατηγορούμενου που έχουν κατασχεθεί και του 42χρονου που κατηγορείται για βιασμό, αλλά και του 12χρονου κοριτσιού, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν με πρόσωπα τα 213 προφίλ στο σκοτεινό chat room που είχαν προσεγγίσει το προφίλ του κοριτσιού.

Ήδη από αυτή την αναζήτηση στα 213 προφίλ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 «προφίλ», τα οποία φαίνεται να είχαν τακτικότερη επαφή με τον κατηγορούμενο και τη 12χρονη, μέσω της ιστοσελίδας ανώνυμων γνωριμιών.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται στη συνέχεια να πάνε στο Ανηλίκων, το οποίο και θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει με πρόσωπα τα συγκεκριμένα προφίλ. Όταν λοιπόν βρεθούν στοιχεία ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση, το 12χρονο κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει ανάμεσά τους, τους βιαστές της και θα ακολουθήσουν συλλήψεις.

Στα πλαίσια των ερευνών, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, έχουν υποβάλει αίτημα στους δικαστικούς λειτουργούς για την άρση τραπεζικού απορρήτου, διερευνώντας την πιθανότητα αναιτιολόγητων εισροών-εκροών χρημάτων στους λογαριασμούς του 53χρονου, και ενδεχόμενη διερεύνηση πιθανών καταθετών ή παραληπτών.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται μια παράλληλη έρευνα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος παιδεραστίας και την ύπαρξη τυχόν συνεργών μυημένων στην ιστοσελίδα των ανώνυμων παιδόφιλων, πίσω από τον Μίχο. Η έρευνα διεξάγεται τόσο από τις αστυνομικές, όσο και από τις δικαστικές αρχές.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία από τις διαδικτυακές δραστηριότητες και επαφές του 53χρονου, σε μία προσπάθεια ανεύρεσης και άλλων πιθανών ανήλικων θυμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 53χρονου, αλλά και του 42χρονου άνδρα που κατηγορείται πως έχει βιάσει το 12χρονο κορίτσι, με τις αρχές να αναζητούν πληροφορίες για πιθανά άλλα θύματα και ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος.

Η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μια φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στο σταθμό των Σεπολίων. Ο τηλεφωνικός αριθμός του, ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου, ως «πελάτης».

Ο Μίχος φέρεται να επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση όταν έμαθε ότι πληροφορίες για τη δράση του έχουν φθάσει στην ΕΛΑΣ, επιχειρώντας να δωροδοκήσει την οικογένεια της 12χρονης.