Αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση χορηγήθηκε στους 17 άνδρες που καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά περίπτωση για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής και παιδική πορνογραφιας για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στους συγκεκριμένους καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί, κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη, κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας, φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε 1 για απόπειρα γενετήσιας πράξης και τέλος Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους κατά περίπτωση απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, εμφανιση σε ΑΤ και σε καποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Στη φυλακή με την πρωτόδικη απόφαση θα παραμείνουν μόνο ο Μίχος και αποκαλούμενος Μιχάλης ενώ άμεσα αποφυλακίζεται και η μητέρα της 12χρονης.

Στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές. Στον Μίχο 4.100 ευρώ και 2.200 ευρώ στον «Μιχάλη».

Αναλυτικά οι ποινές

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 27 χρόνια επιβλήθηκε στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση της μαστροπείας και του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα στον 55χρονο Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια για τον βιασμό του παιδιού στον Κολωνό και επιπλέον συνολικές ποινές 27 χρόνια εκ των οποίων εκτιτέα τα 20 χρόνια.

Στον συνταξιούχο ναυτικό αποκαλούμενο «Μιχάλη», το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 18 χρόνια που αφορά για τη μαστροπεία και για την πορνογραφία.

Η ποινή που αποφάσισε το δικαστήριο για την πλημμεληματική κατηγορία της μητέρας του παιδιού, είναι 20 μήνες και αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί: Επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

Η διαδικασία συνεχίζεται για τις συγχωνεύσεις των ποινών και τις αναστολές για όσους κατηγορούμενους τους αφορά.

Νωρίτερα το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο, ενώ επίσης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1.

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη». Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».