Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 20χρονου Δημήτρη που σημειώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην πλατεία του χωριού Άνω Καμήλα Σερρών και αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δίκη διεκόπη λίγο πριν την απολογία του 21χρονου κατηγορούμενου και ορίστηκε να συνεχιστεί στις 10 Νοεμβρίου. Η μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης που κατέθεσε στο δικαστήριο ήταν η μητέρα του νεαρού δράστη, η οποία επιχείρησε να παρουσιάσει τον γιο της ως θύμα bullying, που το βράδυ της 10ης Αυγούστου του 2021, πριν στερήσει τη ζωή του 20χρονου καρφώνοντας το μαχαίρι στην καρδιά του, είχε δεχθεί χτυπήματα και βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

Επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο πως ο γιος της δέχονταν bullying

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στράτου Λούβαρη στο protothema.gr λίγο μετά τη δολοφονία που διέπραξε ο 21χρονος, είχε στείλει γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της μητέρας του και, μεταξύ άλλων, της ανέφερε πως «τον τραυμάτισα άσχημα, έχασε πολύ αίμα, φοβάμαι μήπως πέθανε», ενώ έγραφε ότι δέχθηκε και ο ίδιος δύο μπουνιές.

Η ίδια στην κατάθεση της ανέφερε: «Στις 02.50 δέχθηκα ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον γιο μου ο οποίος έλεγε για το συμβάν. Ανέφερε ότι μάλωσαν, πήγαν τον πήραν από μια στάση, πήγε με ένα μηχανάκι και άρχισαν να τον κοιτάνε. Μου είπε ότι "τον τραυμάτισα άσχημα, μαμά φοβάμαι μήπως πέθανε"», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι ο γιος της ήταν παραβατικός και προσπαθούσε να τον βοηθήσει, ωστόσο έκανε κακές παρέες.

Στη συνέχεια επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο πως ο γιος της δέχονταν bullying από συγκεκριμένα άτομα, ότι στο παρελθόν τον είχαν κυνηγήσει και τον είχαν χτυπήσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Από τον Ιούνιο ο γιος μου εξέφρασε το παράπονο ότι δέχεται επίθεση από τα συγκεκριμένα άτομα, ότι τον κυνηγούν για να τον χτυπήσουν και τον έβλεπα συχνά χτυπημένο. Εγώ γνώριζα ότι υπήρχε περιστατικό βίας και ότι η κοπέλα χώθηκε στη μέση. Ο γιος μου δέχθηκε bylling από το συγκεκριμένο άτομο», ανέφερε.

Την ημέρα της δολοφονίας είπε πως ο γιος της της έστειλε μήνυμα και της ανέφερε ότι ήθελε να δει την οικογένειά του καθώς είχε σκοπό να παραδοθεί στην αστυνομία. Σχετικά με το μαχαίρι που, όπως κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες, κουβαλούσε συνέχεια μαζί του, εκείνη δεν το αρνήθηκε και υποστήριξε ότι το είχε συνέχεια επάνω του για προστασία. «Μου έλεγε μαμά φοβάμαι, για αυτό είχε το μαχαίρι», κατέθεσε.

Σημειώνεται από το protothema.gr ότι μόλις λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 20χρονου, ο δράστης ανέβαζε φωτογραφίες με ένα μαχαίρι στα κοινωνία δίκτυα και έγραφε «κάθε φορά που σφάζω κάποιον το ανεβάζω στόρι», ενώ ανάρτησε και ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο κουνάει το μαχαίρι του και σε μια στιγμή το εστιάζει στην κάμερα του τηλεφώνου του, δείχνοντας το αίμα που έχει πάνω στην λεπίδα.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν παρών στο περιστατικό, κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος και θύμα πιάστηκαν στα χέρια και το μαχαίρι του πρώτου έπεσε κάτω. «Τότε υπήρξαν μερικές μπουνιές. Ο κατηγορούμενος άρπαξε το μαχαίρι και του το κάρφωσε στην καρδιά. Το θύμα έκανε τρία βήματα και έπεσε νεκρός. Άκουσα να του λέει 'ψόφα μπασ…ε'», ανέφερε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

«Δολοφόνησε τον γιο μας και ανέβαζε φωτογραφίες»

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο πατέρας του 20χρονου θύματος, ο οποίος συγκλόνισε την αίθουσα με την ένταση της φωνής του και τα λόγια με τα οποία περιέγραψε τον γιο του και την τραγωδία που βρήκε την οικογένειά του.

«Είμαστε μια οικογένεια με αρχές που δώσαμε τα σωστά εφόδια στα παιδιά μας για να τα παραδώσουμε με αρχές στην ανθρωπότητα. Το παιδί μας, ο Δημήτρης μας, μεγάλωσε με αγάπη, κατανόηση και δεν μας είδε ποτέ σκηνές βίας στο σπίτι. Αντιμετωπίζαμε τα πάντα με κατανόηση, δεν υπήρξε ποτέ βία. Ο Δημήτρης μας μεγάλωσε μέσα στον αθλητισμό. Όταν ήταν 12 ετών είπε τα κάλαντα στις γιορτές και ζήτησε μόνο να τον πάμε για αθλητισμό. Εννιά χρόνια, μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, ήταν μέσα στα γυμναστήρια. Ο γιος μου λάμπει κύριε πρόεδρο, λάμπει. Αυτό το δοτικό παιδί, ήταν το καμάρι της παρέας του. Ακόμα όλοι κλαίνε, η παρέα του και η κοπέλα του τον ψάχνει», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

«Ο δράστης κατάφερε να μας φέρει το παιδί μας σε ένα φέρετρο. Μας δολοφόνησε όλους μας, όχι μόνο τον γιο μου. Όταν κάποιοι άλλοι κοιμόντουσαν με μαχαίρια, ο Δημήτρης μου ήταν με τα μετάλλια του στο σπίτι του. Ήταν όλη η ζωή μας, ο Δημήτρης μας. Ζούμε ένα καθημερινό δράμα με τη σύζυγό και την κόρη μου. Η κόρη μου από τότε σταμάτησε από τη δουλειά της και είναι με ψυχολογική υποστήριξη. Αυτό δικαιούμαστε κύριε πρόεδρε; Πονάει πολύ. Σήκωσε το μαχαίρι και είπε "όποτε σφάζω, θα το ανεβάζω". Έκανε βίντεο κλιπ και έλεγε ότι "μάγκες σας το έλεγα ότι το μαχαίρι πονάει''», κατέθεσε στη συνέχεια.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο Δημήτρης εκείνη την ημέρα ήταν ήρεμος, έπαιζε με τον σκύλο στην αυλή και τίποτα δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε. «Όταν με κάλεσαν στην Ασφάλεια εγώ τσιμπιόμουν, έλεγα δεν μπορεί να είναι αλήθεια», είπε, δείχνοντας στο δικαστήριο τα μετάλλια και τις φωτογραφίες του γιου του.

Πηγή: protothema.gr