Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον εφιάλτη που ζούσε μια 12χρονη, την οποία κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη χθες για διακεκριμένη μαστροπεία.

Την ίδια ώρα, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, όπως και ο συγκατηγορούμενός του Γιάννης Σοφιανίδης, που επίσης κατηγορείται ότι βίαζε τη 12χρονη, εμφανίστηκαν άκρως προκλητικοί στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη με τη συναίνεσή της.

Μάλιστα, τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής όταν ερωτήθηκαν για βιασμούς, μαστροπεία.

Το ένταλμα σύλληψης της μητέρας εκδόθηκε, αφού είχαν εντοπιστεί σοβαρά στοιχεία σε βάρος της, εμβάσματα στον λογαριασμό της από τον Μίχο, αλλά και απευθείας από άλλους βιαστές της κόρης της.


Έρευνα στους λογαριασμούς

Παράλληλα, «φύλλο και φτερό» αναμένεται να γίνουν οι λογαριασμοί των μελών της οικογένειας της 12χρονης, του Ηλία Μίχου και της οικογένειας του, μετά την παραγγελία του προέδρου της αρχής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Έτσι, αν εντοπιστούν ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα των ατόμων που θα ελεγχθούν, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι πιθανό να οδηγηθούν στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου, μετά τη σύλληψη της 37χρονης, που χαρακτηρίζεται «κλειδί» στην υπόθεση.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για επικείμενη σύλληψη προσώπου από το περιβάλλον του 53χρονου βιαστή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν πως έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της τρομερής αυτής υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την επίσημη καταγγελία στις 3 Σεπτεμβρίου, από την μητέρα της ανήλικης, η οποία πιέστηκε από τους θείους του κοριτσιού να πάει στην ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου άκουγαν συνομιλίες «φωτιά», για την υπόθεση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα σήμερα θα εκδοθούν και νέα εντάλματα τόσο για το πρόσωπο κλειδί, ενδεχομένως και για βιαστές της 12χρονης.


Ερχονται και συλλήψεις και άλλων βιαστών της 12χρονης

Την ίδια ώρα, προχωράει η διαδικασία της ταυτοποίησης και αναμένονται νέες συλλήψεις ανθρώπων που βίασαν την 12χρονη. Οι αρχές συγκρίνουν τα στοιχεία από τις εισόδους στο επίμαχο chat με τα κινητά τηλέφωνα της 12χρονης και του 53χρονου Ηλία Μίχου.

Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα έχει το κοριτσάκι που πρέπει να μπει στην επώδυνη διαδικασία της αναγνώρισης. Η διαδικασία αυτή δεν χαρακτηρίζεται εύκολη λόγο του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που είχαν μπει στο chat.

Θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά της οικογένειας από ιατροδικαστή

Η οικογένεια έχει συνολικά 8 παιδιά από τα οποία μόνο τα δύο είναι ενήλικα και ζουν με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Τα άλλα 6 βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους και να έχουν την απαραίτητη στήριξη. Παράλληλα, εξετάζεται αν κάποιο από αυτά, εκτός από την 12χρονη, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης, κάτι που πάντως δεν έχει προκύψει με βάση τα έως τώρα στοιχεία.