Τεράστιο είναι το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή του Δήμου Σητείας έπειτα από την σφοδρή κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχοπτώσεις του σημειώθηκαν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν περιουσίες καθώς μέσα σε λίγη ώρα χάθηκαν κόποι ετών.

Τις εικόνες καταστροφής αποτύπωσε από ψηλά ένα drone, που δείχνει τους δρόμους να έχουν καλυφθεί με παχύ στρώμα λάσπης, αυτοκίνητα έχουν εγκαταλειφθεί και παρασυρθεί ενώ άνθρωποι διακρίνονται να περπατούν στο «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Πρωτοφανείς ποσότητες νερού στην Κρήτη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν διάφορες περιοχές της Κρήτης το Σάββατο είχαν πρωτοφανή σφοδρότητα. 

Στο επίκεντρο της απίστευτης κακοκαιρίας βρέθηκαν ο δήμος Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα η Αγία Πελαγία, αλλά και η Σητεία.

Η ποσότητα βροχής ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι και τα μηχανήματα στάθηκε αδύνατο να «μετρήσουν» τον όγκο του νερού που έπεσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή της Σητείας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα λέει ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, «το φαινόμενο που είχαμε στη Σητεία δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει»

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς βροχόπτωσης ήταν πως «η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας είναι 1.778 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες. Η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε τέσσερις ώρες. Καταλαβαίνετε το τι ζημιές έχουν προκληθεί».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστά, σταμάτησε να μετράει! 



Παραλίγο να παρασυρθεί από τον χείμαρρο

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την Σητεία όπου δείχνει μια γυναίκα να προσπαθεί να μην παρασυρθεί από τον ισχυρό χείμαρρο. Οι φοβερές βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει τους του δρόμους της Σητείας σε παγίδες.