Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για νέα σύλληψη ή και συλλήψεις ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ, παράλληλα, όπως αποκάλυψε το MEGA, σήμερα Κυριακή, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ ένας από τους 213, ο οποίος παραδέχτηκε ότι συνομιλούσε με την 12χρονη, ωστόσο όταν κατάλαβε την ηλικία της απομακρύνθηκε και δεν έκανε τίποτα μαζί της.

Νωρίτερα, σε νέα σύλληψη, την πέμπτη κατά σειρά, για την φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, η οποία έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πέρασαν χειροπέδες σε έναν 34χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που βίασαν το ανήλικο κορίτσι.

Το νέο ένταλμα σύλληψης είχε προαναγγειλει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει πως ένα ένταλμα θα εκτελεστεί τις επόμενες ώρες, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «άπαντες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, την Κυριακή, ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, εκείνη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά ο ίδιος την πέρασε για ανήλικη.

Συνομιλούσε με τη 12χρονη με διαδικτυακή εφαρμογή

Ο κατηγορούμενος που θα οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, συνομιλούσε με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και από εκεί κατάφεραν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη δύο ακόμα "πελατών" - βιαστών του κοριτσιού, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα και για τον "Μιχάλ", τον συνεργό του Ηλία Μίχου που έχει περιγράψει στις αρχές κατά την κατάθεση της η 12χρονη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι συνολικά η έκτη σύλληψη. Μετά τους Ηλία Μίχο, Γιάννη Σοφιανίδη και τη μητέρα της μικρής, έχουν συλληφθεί και τρία άλλα άτομα μέσα σε λίγες ώρες, ένας 33χρονος, ένας 36χρονος και ο εν λόγω 34χρονος.