Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις, σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, στον Κολωνό.

Το ερώτημα που σε αυτή τη φάση καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είναι το ποιος είναι ο «Μιχάλης», καθώς αναζητούν την ταυτότητα του άγνωστου άνδρα, τον οποίο περιέγραψε κατά την αρχική κατάθεση της στις αρχές η 12χρονη.

Ο μυστηριώδης συνεργός του 53χρονου κατηγορούμενου, φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού στο μετρό των Σεπολίων και να συνόδευε το ανήλικο κορίτσι όταν συναντούσε τους «πελάτες», σύμφωνα με το thetoc.gr και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Σημειώνεται πως η 12χρονη δεν έχει δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τον «Μιχάλη» στις συμπληρωματικές της καταθέσεις, ενώ όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη της μητέρας της, έχει «βυθιστεί» στη σιωπή.

Τα στελέχη της Ασφάλειας, εξετάζουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία η 37χρονη μητέρα, εργαζόταν σε οίκο ανοχής και έπαιρνε μαζί της την ανήλικη κόρη της.

Απόλυτη σιωπή, μετά τη σύλληψη της μητέρας

Για 50 λεπτά κατέθεσε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων την Τετάρτη η 12χρονη, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας της. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η ανήλικη δεν ήταν καθόλου ομιλητική, περιορίστηκε στα τυπικά, ενώ έδινε αόριστες απαντήσεις στις ερωτήσεις που της έγιναν.

Η στάση της, φαίνεται να άλλαξε από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν της γνωστοποιήθηκε πως η μητέρα της συνελήφθη με την κατηγορία της μαστροπείας.

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, μέχρι εκείνη την ώρα, το κορίτσι ήταν συνεργάσιμο και είχε άριστη επαφή με τα στελέχη της Ασφάλειας, δίνοντας κομβικές πληροφορίες για τον ρόλο του Ηλία Μίχου, αλλά και για τα ραντεβού με τους βιαστές.

Οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να βρουν τρόπο να επαναπροσεγγίσουν το κορίτσι, σε μια προσπάθεια να πάρουν απαντήσεις για κομβικά ερωτήματα.

«Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού». Με αυτά τα λόγια, η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς την υποψία που υπήρχε για ύπαρξη συνεργού του 53χρονου.

Ο… «Μιχάλης» όπως κατονόμασε τον συγκεκριμένο άνδρα η ανήλικη κατά την αρχική της κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου, φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού με τους βιαστές, ενώ συνόδευε το κορίτσι στο μετρό των Σεπολίων όπου είχε οριστεί ως μόνιμο σημείο συνάντησης. Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, η 12χρονη ανέφερε ότι όταν ο 53χρονος κατηγορούμενος μαστροπός την ακολουθούσε στα ραντεβού, φρόντιζε να μένει σε απόσταση, υποδεικνύοντας της τα αυτοκίνητα των «πελατών».

«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς. Όταν τα στελέχη της Ασφάλειας της έδειξαν το πρόσωπο του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη, τον αναγνώρισε αμέσως, λέγοντας ότι την είχε βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο του 4 φορές.

Το παρελθόν της οικογένειας δίνει απαντήσεις

«Φιξάκια» ηρωίνης κρυμμένα στο σπίτι της οικογένειας της 12χρονης, εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν την Τετάρτη. Για τις συγκεκριμένες μικροποσότητες ναρκωτικών, συνελήφθη χθες το πρωί και ο πατέρας του κοριτσιού, σε μια ακόμα σοκαριστική εξέλιξη που μαρτυρά τις φρικτές συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωναν τα 8 αδέρφια. Ο 41 ετών άνδρας, πατέρας των 5 παιδιών, είχε απομακρυνθεί από το σπίτι λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Μια δεύτερη έρευνα είχαν πραγματοποιήσει την Τετάρτη οι αστυνομικοί και στον οίκο ανοχής, όπου σύμφωνα με καταγγελία, είχε καταγραφεί η παρουσία της 12χρονης μαζί με τον 53χρονο. Όπως αποδείχτηκε, ο χώρος λειτουργούσε παράνομα, παρά το γεγονός ότι είχε σφραγιστεί και οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων γυναικών.

Τις επόμενες ώρες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια θα εξεταστεί το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του οίκου ανοχής, για να διαπιστωθεί αν όντως αποτυπώνεται σε αυτό το κορίτσι.

Μάλιστα ανάμεσα στις πληροφορίες που εξετάζουν οι αρχές, είναι και το ενδεχόμενο η μητέρα της 12χρονης να εργαζόταν στο παρελθόν στον οίκο ανοχής και να έπαιρνε εκεί μαζί της το παιδί.

Ψάχνουν και άλλα θύματα στα… 76 προφίλ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… 76 συνολικά προφίλ, είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος τόσο στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών, με την οποία εξέδιδε τη 12χρονη, όσο και σε άλλες αντίστοιχες διαδικτυακές σελίδες. Μέσα από αυτές, οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξακριβώσουν εάν υπήρχαν και άλλα ανήλικα θύματα του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης προσώπων μέσα από τα 253 προφίλ, που είδαν και διάβασαν την ανάρτηση της 12χρονης στην κλειστή ανώνυμη εφαρμογή. Μεγαλύτερο βάρος δίνεται από τις αρχές στις περίπου 300 καταχωρήσεις επαφών από ενήλικα άτομα που βρέθηκαν στο κινητό του κοριτσιού. Με ορισμένες από αυτές μάλιστα υπήρχαν συχνές επικοινωνίες και ανταλλαγές ύποπτων μηνυμάτων. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, επιχειρούν να συνδέσουν τους αριθμούς με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε περίπτωση που υπάρχει ταυτοποίηση και διαπιστώνεται ποινική εμπλοκή στην υπόθεση, θα γίνεται άμεσα σύλληψη. Μάλιστα εκτός από τους βιαστές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα και άλλα εντάλματα, που θα αφορούν πρόσωπα από το οικείο περιβάλλον των κατηγορουμένων.

Αναζητούν σημάδια βιασμού στα αδέρφια

Ενδείξεις που θα μαρτυρούν ότι η 12χρονη δεν ήταν το μόνο θύμα βιασμού και μαστροπείας στην οικογένεια, συνεχίζουν να αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Τα 6 από τα αδέρφια του κοριτσιού, βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο Παίδων όπου εξετάζονται από παιδοψυχολόγους και ιατροδικαστές για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα δύο μεγαλύτερα, ενήλικα αδέρφια, που μένουν προσωρινά με συγγενικά πρόσωπα, θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες και εκείνα από ιατροδικαστή. Παράλληλα, θα δώσουν νέες συμπληρωματικές καταθέσεις, σε μια προσπάθεια των αρχών να αντλήσουν κρίσιμα στοιχεία.

Πηγή: thetoc.gr