Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
pleuris_nazistikos_xairetismos
Ελλάδα

Προκλητικός ξανά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης: Προχώρησε σε τρίτο ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με βιβλίο του Μεταξά στα χέρια

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά

Προκλητικός για τρίτη φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής  εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού προχώρησε μέσα στο δικαστήριο και πάλι, σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων έλαβε το λόγο, μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτησε ναζιστικά, δηλώνοντας υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι», είπε.

Η πρόεδρος, από την πλευρά της, αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει»,  ήταν η αντίδραση του Κώστα Παπαδάκη, που είναι συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας.