«Κλαίγαμε όλοι. Είναι δυνατόν; Κλαίγαμε και αυτό που μου λέει: «μαμά μου είμαι αθώος, μαμά μου είμαι αθώος».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στη μητέρα του ο 36χρονος, πρώην διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά, ο μοναδικός από τους τρεις συλληφθέντες που δεν προφυλακίστηκε για τους βιασμούς της 12χρονης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μπλεγμένος σε αυτό. Δεν έχει καμία σχέση το παιδί μου, με αυτή την υπόθεση. Καμία. Και αυτός και εγώ και όλη η οικογένεια μας, καταδικάζουμε κάθε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, οποιαδήποτε κακοποίηση. Πόσο μάλλον σε βάρος ανηλίκου» τόνισε η μητέρα του, μιλώντας στο Live News.

Ο 36χρονος βρίσκεται από χτες το βράδυ σε κατ’ οίκον περιορισμό με 24ωρη φρούρηση. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του ήταν εκείνο που έκανε ανακριτή και εισαγγελέα να διαφωνήσουν.
«Το παιδί ήρθε χτες το βράδυ, αργά, ταλαιπωρημένο και ψυχικά και σωματικά, πολύ ταλαιπωρημένο».

Ο 36χρονος υποστηρίζει ότι κατά την επικοινωνία με την 12χρονη του συστήθηκε ως 17χρονη. Συναντήθηκαν μία φορά, ωστόσο όπως υποστηρίζει ο ίδιος, δεν προχώρησαν σε σεξουαλική πράξη.

Όπως λέει η μητέρα του ακόμα θυμάται τα λόγια που της είπε ο γιος της μόλις συνελήφθη.
«Με πήρε από την ΓΑΔΑ: «Μαμά με έχουν συλλάβει για αυτό, με κατηγορούν μάλλον γι’ αυτό. Είμαι στην ΓΑΔΑ, είμαι αθώος, έλα εδώ. Αυτό».

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ήταν εκείνο που τον οδήγησε σε κατ’ οίκον περιορισμό και όχι στη φυλακή μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους για τους βιασμούς της 12χρονης.

«Εξαιτίας αυτής (μεσογειακής αναιμίας) έχει υποστεί αρκετές βλάβες σε ζωτικά όργανα. Έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις. Από εκείνη την στιγμή εγώ ζω με αυτή την αγωνία καθημερινά. Αν αυτό το παιδί θα μου ζήσει, τι θα μου ξημερώσει την άλλη ημέρα» λέει η μητέρα του.

Προφυλακιστέοι οι άλλοι δύο συλληφθέντες

Εν αντιθέσει με τον 36χρονο πρώην εργαζόμενο του Μεταξά, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που επικαλέστηκαν ο 34χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε:

«Γνώρισα την 12χρονη μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που μου συστήθηκε ως 17χρονη. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και η ίδια επεδίωξε να συναντηθούμε επεξηγώντας μου ότι η ερωτική μας επαφή θα ήταν επ’ αμοιβή. Την πρώτη φορά που την συνάντησα στο μετρό στα Σεπόλια αντίκρισα μια νεαρή γυναίκα, περιποιημένη, βαμμένη, που στα μάτια μου φαινόταν μεγαλύτερη από την ηλικία που μου είχε δηλώσει, εισήλθε στο αυτοκίνητό μου, αμέσως μου ζήτησε το ποσόν των 60 ευρώ για να το δώσει στην μητέρα της, στην οποία και το παρέδωσε επιστρέφοντας καθυστερημένη. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας, αυτοβούλως ανέχωρησα από την συνάντηση χωρίς καμία σεξουαλική επαφή».

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως δεν προχώρησαν σε σεξουαλική πράξη ούτε εκείνη την ημέρα ούτε τη δεύτερη φορά που τη συνάντησε μετά από προτροπή της ανήλικης.

«Αμφότερες οι συναντήσεις έλαβαν χώρα σε προχωρημένη ώρα, μετά τις 9:00μμ δίχως ουδέποτε να έλθουμε σε κάποιου είδους ερωτική επαφή. Θεωρώ ότι η καλή οικονομική κατάσταση εμού και της οικογένειάς μου κατηύθυναν τους ‘μαστροπούς’ της δυστυχισμένης κοπέλας να επιλέξουν εμένα ως στόχο για να κερδίσουν χρήματα».

Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος παραδέχτηκε πως συναντήθηκε δύο φορές με την 12χρονη καταβάλλοντας το ποσό των 120 ευρώ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη.

«Αδίκως προφυλακίστηκε. Οι κατηγορίες είναι αόριστες και τον αφορούν οι 3 από τις συνολικά 2.000 σελίδες δικογραφίες» υποστήριξε ο δικηγόρος του.
Και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο 36χρονος θα αναμένει εντός των επόμενων ημερών την κρίση του δικαστικού συμβουλίου.
Μέχρι τότε, θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.