Υπό το καθεστώς της χειρότερης ψυχολογικής πίεσης ζούσε το 12χρονο κορίτσι, όχι μόνο κατά την παρουσία της στο ζοφερό κόσμο των μεγάλων, αλλά και μεταξύ συνομηλίκων της.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ψυχιατρική γνωμάτευση που συντάχθηκε από ειδική ψυχολόγο της Αστυνομίας, το κορίτσι δεν περνούσε καλά ούτε με τους φίλους του στο σχολείο και αλλά ούτε γενικότερα. Η επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε πως η 12 ετών και 3 μηνών κοπέλα δεν είχε παρακολουθήσει επαρκώς τα μαθήματά της στο σχολείο. Τόνισε δε πως η νεαρή τελεί υπό το άγχος μη χάσει τη χρονιά της λόγω απουσιών (πηγαίνει στην Α΄ Γυμνασίου). Από εκεί και πέρα η πέμπτη στη σειρά από τα συνολικά οκτώ παιδιά της οικογένειας φέρεται σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη πως είχε σχετικά καλές και χωρίς εντάσεις σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ωστόσο, η παιδοψυχολόγος παρατήρησε πως πρόκειται για ένα εσωστρεφές παιδί, με ιδιαίτερη δυσκολία να εκφράσει τα συναισθήματά της και τις σκέψεις της.

Η παιδοψυχολόγος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αίσθημα ντροπής που κατακλύζει τη μικρούλα, χωρίς πρακτικά να φταίει για οτιδήποτε έχει συμβεί. Κάτι βεβαίως που επιβεβαιώνεται από μία από τις απειλές του Μίχου, ο οποίος φερόταν να της λέει πως «θα σε κάνω… ρεζίλι». Η επιστήμονας κατέγραψε: «Ακόμη πιο δύσκολες περιγράφονται οι σχέσεις με τους συνομήλικούς της, κυρίως κατά τα προηγούμενα χρόνια του δημοτικού, με την ανήλικη να βιώνει κάποιου είδους περιθωριοποίηση από τις παρέες των συμμαθητών και να εισπράττει δυσάρεστα σχόλια για την ίδια. Δεν αναφέρονται στενές σχέσεις μέσα στις οποίες η ανήλικη απολαμβάνει αιτήματα αποδοχής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Το σύνολο των σχέσεών της, αναφέρει η ανήλικη, ότι στην παρούσα φάση και μετά την αποκάλυψη των υπό διερεύνηση γεγονότων, έχει ακόμη περισσότερο επηρεαστεί και η ίδια αισθάνεται σημαντική απομόνωση και βαθιά συναισθήματα ντροπής που επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά και ανάπτυξη».

Πανέξυπνη και δυνατή ψυχή

Το αισιόδοξο απ’ όλα όσα καταγράφει η παιδοψυχολόγος είναι μία εσωτερική δύναμη στο κορίτσι και ένα θάρρος για να βοηθήσει ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση: «Το κοριτσάκι μίλησε σε ρέοντα λόγο για τα υπό διερεύνηση γεγονότα, ενώ στο στάδιο της προετοιμασίας, μίλησε για όλα της τα συναισθήματα και θέλησε να μοιραστεί με την υπογράφουσα πολλές από τις σκέψεις της, εκφράζοντας τη δυσκολία που βιώνει μετά την αποκάλυψη των υπό διερεύνηση γεγονότων και τα πολύ ισχυρά συναισθήματα ντροπής και ενοχής που έχει αναφορικά με αυτά», υπογράμμισε η επιστήμονας και συνέχισε: «Η αντιληπτική ικανότητα αξιολογείται αδρά κλινικά με καλή ροή λόγου και ορθή δομή σκέψης. Είναι καλά προσανατολισμένη σε χώρο και χρόνο και δεν εντοπίζονται αλλοιώσεις της παλιάς ή της πρόσφατης μνήμης. Ανιχνεύονται σημαντικές αποκλίσεις συναισθήματος ή και συμπεριφοράς οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και υποστήριξης», καταλήγει, προτείνοντας ξεκάθαρα πως το κορίτσι θα χρειαστεί κάθε δυνατή ψυχολογική υποστήριξη.

«Δεν θέλουμε καμία επικοινωνία μαζί του», λέει η οικογένεια του Μίχου

«Δεν έχω καμία επαφή με την οικογένειά μου, δεν με έχουν επισκεφθεί, δεν θέλουν καν να μου μιλάνε». Αυτή είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα η πρώτη τοποθέτηση του Ηλία Μίχου μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, ενώ στη συνέχεια διάψευσε ότι οι δηλώσεις ότι ουδέποτε συνόδευσε την ανήλικη σε οίκο ανοχής ανήκουν σε αυτόν. Χθες, όταν ο Ηλίας Μίχος μεταφέρθηκε στο νέο του κελί και άκουσε όλα όσα φέρεται να έχει δηλώσει, θύμωσε και ισχυρίστηκε πως δεν έχει πει το παραμικρό. Μέσα σε όλα πάντως, αν βεβαίως και η διάψευση είναι αυθεντική, τότε ο Μίχος διέψευσε πως αρνήθηκε ότι πήγαινε την ανήλικη σε οίκο ανοχής!

Ανεξάρτητα βεβαίως με το τι έχει ειπωθεί από τον Μίχο, χθες έκανε μία ακόμη ανεπίσημη τοποθέτηση η οικογένειά του, ο γιος του Παναγιώτης και η εν διαστάσει σύζυγός του, Ελισάβετ: «Επιβεβαιώνουμε ότι έχει προσπαθήσει πολλές φορές να επικοινωνήσει μαζί μας… και τώρα τηλεφωνεί μέσα από τη φυλακή. Όμως, δεν επιθυμούμε να έχουμε την οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του. Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του. Όπως έστρωσε, ας κοιμηθεί» .

Με εκλεκτή «παρεούλα»

Από την πρώτη στιγμή μετά την προφυλάκιση του 53χρονου υπήρχε η απορία σχετικά με το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα συγκατοικήσουν στις φυλακές Γρεβενών με τον Μίχο. Μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας του 53χρονου, ο κατηγορούμενος κλείστηκε στο ίδιο κελί με τον 34χρονο Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος το 2012 βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της στην Ξάνθη την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ίδιο κελί αναμένεται να βρεθεί και ο Πακιστανός, ο οποίος το 2012 βίασε και τραυμάτισε βαρύτατα τη νεαρή Μυρτώ στην Πάρο. Στην ίδια πτέρυγα βρίσκεται και ο ένας εκ των βιαστών και δολοφόνων της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Και άλλες δύο γυναίκες (32 και 64 ετών) μιλούσαν με το κορίτσι!

Δεν είναι μόνο οι διαδικτυακές εφαρμογές που στην ουσία έφερναν σε επαφή τον 53χρονο Μίχο με τους υποψήφιους «πελάτες». Οι επαφές γίνονταν με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, όπως επίσης και με τον πλέον συμβατικό. Δηλαδή την τηλεφωνική σύνδεση, αλλά και τις πιθανές προεκτάσεις της (βλ. Viber, What’s App κ.λπ. που απαιτούν συσχέτιση με τον αριθμό της σύνδεσης). Μεταξύ των δεκάδων έως και εκατοντάδων που επικοινώνησαν είτε με το 12χρονο κορίτσι είτε με τον 53χρονο Μίχο βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στη λίστα πέντε συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χρήστες αυτών των αριθμών έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τουλάχιστον δύο γυναίκες, μία 32χρονη από το Αιγάλεω και μία 64χρονη από την Παλλήνη, με τις Αρχές να εκτιμούν πως ίσως οι γραμμές αυτές να χρησιμοποιήθηκαν από συγγενικά πρόσωπα των προαναφερόμενων γυναικών. Παράλληλα οι τρεις υπόλοιπες γραμμές ανήκουν σε έναν 39χρονο από τη Νίκαια, έναν άνδρα με τα αρχικά Τ.Α. από την Ηλιούπολη και έναν 59χρονο από τη Λευκάδα.

Την ίδια ώρα, από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως οι δύο τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσε το κορίτσι και κατ’ επέκταση ο 53χρονος Μίχος ήταν εγγεγραμμένες σε ονόματα αλλοδαπών. Ήταν δηλαδή κάτοχος δύο γραμμών «πακιστανικών» τηλεφώνων, γραμμών που είναι καταχωρημένες σε ψεύτικες ταυτότητες αλλοδαπών. Η μία τηλεφωνική γραμμή ανήκει σε κάποιον Mozamel H. ο οποίος φέρεται να κατοικεί στην οδό Αγάθωνος και έχει στην κατοχή του ακόμη 7 τηλεφωνικές γραμμές, ενώ η δεύτερη ανήκει σε κάποιον Kenzhe Ι., ο οποίος φέρεται να κατοικεί στην οδό Αμισού. Αυτός φέρεται να έχει στην κατοχή του συνολικά 20 γραμμές! Την ώρα που οι Αρχές αναζητούν τους προμηθευτές αυτών των γραμμών, να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της δεύτερης κατάθεσης της ανήλικης, το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε πως αγόρασε με χρήματα του Μίχου το δεύτερο κινητό που κατείχε, από έναν Πακιστανό.

Η «φαφλατού», ο «ψηλός» και το κίτρινο κάμπριο

Μεγάλο βάρος των ερευνών των Αρχών έχει πέσει στον περίφημο «Μιχάλη». Πρόκειται κατά πληροφορίες για έναν άνθρωπο ο οποίος πιθανόν να αποτελεί έναν ακόμη μαστροπό της 12χρονης. Άλλωστε το κορίτσι, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, είχε περιγράψει έναν «Μιχάλη», ο οποίος την είχε προσεγγίσει από μόνος του μέσω του Facebook. Της είχε στείλει μήνυμα, όπου μετά από παραίνεση του Μίχου, η μικρούλα απάντησε, ενώ οι δυο τους μετέφεραν την επικοινωνία τους στο Instagram. Θυμίζουμε πως το κορίτσι είχε περιγράψει τον «Μιχάλη» ως νεαρό έως 25 ετών κάτοικο Γλυφάδας ή Αλίμου.

Η κοπέλα δεν έχει δει ποτέ από κοντά τον συγκεκριμένο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το προφίλ αυτό είναι ψεύτικο. Εσχάτως, ένας μεσήλικας άνδρας έχει εμφανιστεί σε συγκεκριμένο μέσο, ο οποίος ισχυρίζεται πως ήταν εκείνος που έχει φτιάξει το εν λόγω προφίλ, προκειμένου να παρακολουθεί την κόρη του, ενώ εμφανίζεται ως θύμα, τονίζοντας πως όλοι πάνε να του «φορτώσουν» όλα όσα έχουν συμβεί. Βεβαίως, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο περιβόητος «Μιχάλης» κατά πάσα πιθανότητα είναι αλλοδαπός και είναι άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας. Τονίζεται δε πως είναι κάτοχος ενός κίτρινου κάμπριο οχήματος, το οποίο η νεαρή φέρεται να αγαπούσε πολύ, καθώς το φωτογράφιζε συχνά. Συγκεκριμένες μαρτυρίες, όμως, τονίζουν πως το κορίτσι πήγαινε πολλές βόλτες στο παρελθόν με το εν λόγω αμάξι. Γι’ αυτό και πιστεύεται πως οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αντίστοιχη εκπόρνευση αρκετό καιρό πριν.

Ο 53χρονος, προκειμένου να καλύψει την πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού με το οποίο μιλούσε συνεχώς, είχε καταχωρήσει το κορίτσι ως «φαφλατού» στο κινητό του, ενώ ο ίδιος εμφανιζόταν σε διάφορα fora και λογαριασμούς email ως ο «ψηλός».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 21/10