Με το πρόσωπό του κολλημένο επιδεικτικά στο τζάμι του αστυνομικού αυτοκινήτου που τον μετέφερε στα δικαστήρια, ένας από τους κατηγορούμενους για τους βιασμούς του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό έβγαλε τη γλώσσα του προς τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που βρίσκονταν στα δικαστήρια.

Μια προκλητική συμπεριφορά, που διαγράφει εκ των προτέρων κάθε ενδεχόμενη προσπάθειά του να επικαλεστεί μεταμέλεια για τις χυδαίες πράξεις του εις βάρος ενός μικρού παιδιού.

Το χρονικό

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε ένα πραγματικό κύμα συλλήψεων, οι Αρχές οδήγησαν στα κρατητήρια οκτώ υπόπτους -ο τελευταίος ήταν ένας 48χρονος άνδρας από το Μπανγκλαντές-, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορούμενων στην υπόθεση μαστροπείας και βιασμών της 12χρονης σε 30. Ανάμεσά τους βρίσκονται πατέρας και γιος με τα αρχικά Σ.Κ. και Φ.Κ., ηλικίας 48 και 20 ετών αντίστοιχα, που φέρονται να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Κολωνού. Ένας από τους οκτώ, 47 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να έχει στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό της ανήλικης, καθώς είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο τις συνευρέσεις του με το παιδί.

Εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, καθώς η 12χρονη στην έκτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχε περιγράψει τουλάχιστον 10-15 άνδρες, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επτά. Η 12χρονη στην κατάθεση που έδωσε στις 11 Απριλίου μέσα σε 36 σελίδες αναφέρθηκε σε 47χρονο οικογενειάρχη που της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες της. Στην ίδια κατάθεση είχε αναφερθεί στην πίεση που της ασκούσε ο Ηλίας Μίχος για να την πείσει να συναντηθεί με δύο «πλούσιους», εύρωστους οικονομικά άνδρες, προκειμένου να έχει μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές. Η 12χρονη, που είχε αρνηθεί να ενδώσει στις προτάσεις του μαστροπού, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν τα ονόματα των συγκεκριμένων προσώπων.

Σημειώνεται πως οι περιπτώσεις των οκτώ τελευταίων συλληφθέντων διαχωρίστηκαν από τις υπόλοιπες συλλήψεις, καθώς το στάδιο των πρώτων ανακρίσεων περατώθηκε και αναμένεται με σχετικό βούλευμα να οδηγηθούν ή όχι σε δίκη.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 6/6