«Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα της κτηνοτροφίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν και αυτοί που κυβερνούν τώρα κι αυτοί που κυβέρνησαν παλιότερα κι αυτοί που θα κυβερνήσουν μετέπειτα να συνειδητοποιήσουν ότι χρειαζόμαστε τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας ο οποίος θα μας εξασφαλίσει τη διατροφική μας επάρκεια, τη διατροφική μας επιβίωση. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουν και να πάρουν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα της κτηνοτροφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο αφανισμού. Σφάζονται καθημερινά κοπάδια, γίδια και πρόβατα. Ζωντανό κεφάλαιο ενός διατροφικού προϊόντος που είναι ύψιστης άξιας. Ατυχώς δεν είμαστε στους δρόμους γιατί κάποιοι σαν κι έμενα πλέον μεγαλώσαμε ή έχουμε προβλήματα υγείας και δεν έχουμε τις δυνάμεις που είχαμε νεότεροι αλλιώς θα ήμασταν συνέχεια, κάθε μέρα στους δρόμους γιατί αφανίζεται ο κόσμος της κτηνοτροφίας, αφανίζονται κοπάδια. Άνθρωποι οδηγούνται στην αυτοκτονία από υπερχρέη, νέοι, τα παιδιά μας που μπήκαν μέσα σε προγράμματα και τα παρασύραμε, μπήκαμε και βρίσκονται σε απόγνωση», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πριν μια εβδομάδα είχαμε μια πανελλήνια σύσκεψη στη Λάρισα και δώσαμε εντολή στα κορυφαία όργανα μας να έχουμε άλλη μια συνάντηση με τον υπουργό στα θέματα του κόστους όχι στο θέμα των τιμών εκεί είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τις γαλακτοβιομηχανίες εκεί θα το δούμε εμείς», είπε κλείνοντας.