Στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης ο 28χρονος Ρομά, ο οποίος παρέσυρε την περασμένη Παρασκευή στην Παλαιοχώρα μια μάνα με τις δύο της κόρες, εκ των οποίων η μία πέθανε ακαριαία, ενώ τα άλλα δύο θύματα νοσηλεύονται.

Ο 28χρονος εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο του και δήλωσε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος από το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα η 15χρονη κοπέλα.

Ο δράστης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας και εγκατάλειψη τροχαίου, αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο για τη σύλληψή του.

Στις Αρχές παρουσίασε έγγραφα για τη νομιμότητα της κίνησης του οχήματός του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση.

Εκτός από την 15χρονη που έχασε τη ζωή της, ο 28χρονος τραυμάτισε την 11χρονη αδερφή της η οποία νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με κατάγματα στα κάτω άκρα, ενώ ακόμα σοβαρότερη είναι η κατάσταση της υγείας της 37χρονης μητέρας του άτυχου κοριτσιού η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Βέροιας.

Μετά το δυστύχημα, ο οδηγός εγκατέλειψε τα θύματά του και έφυγε τρέχοντας με τα πόδια. Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο δράστης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε ένα καφενείο του μικρού οικισμού πριν προκαλέσει το δυστύχημα οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα.