Για την υπόθεση βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό μίλησε στο Live News ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος ανέφερε πως δέχεται πολλά τηλέφωνα από άτομα που έχουν έντονη ανησυχία λόγω της συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών μέσω της οποίας ο Ηλίας Μίχος «ψάρευε» τους βιαστές της 12χρονης.

«Υπάρχουν διαφορετικές διηγήσεις με διαφορετικά μεγέθη εμπλοκής στην ιστορία…κάποιοι έχουν ήδη σπεύσει στο αστυνομικό μέγαρο για να παρέχουν πληροφορίες για την περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ερωτώμενος γιατί ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει οι φωτογραφίες και των υπόλοιπων προφυλακισθέντων, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως πιθανότατα το ζήτημα είναι διαδικαστικό.

«Θα υπάρξει η σχετική διάταξη του εισαγγελέα που απαιτείται για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων, είναι ζήτημα ημερών» προσέθεσε.

Αναφορικά με τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού για την οποία κατηγορείται ο Ηλίας Μίχος, ο δικηγόρος σημείωσε πως αποτελεί κακουργηματική πράξη εφόσον στο υλικό απεικονίζεται άτομο ηλικίας κάτω των 15 ετών.

«Η απλή κουβέντα και εφόσον προκύπτει πως δεν ήταν γνωστό στον συνομιλητή η ταυτότητα του ατόμου που εμφανιζόταν με την ιδιότητα του παιδιού χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.