Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου, κι όχι μόνο, από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε σχολείο, όταν ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου συνελήφθη για ναρκωτικά από αστυνομικούς, που τον παρακολουθούσαν.

Ειδικότερα, αντί για βιβλία, ποσότητα χασίς βρέθηκε στη σχολική τσάντα μαθητή της Γ’ τάξης σε Λύκειο του Βόλου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, μερικά μέτρα έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, μαζί με τον 19χρονο μαθητή, αστυνομικοί συνέλαβαν και 20χρονο διακινητή, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο σχεδόν είχε στήσει πελατολόγιο μέσα στο σχολείο και χρησιμοποιούσε τον πρώτο ως «βαποράκι».

Ο εφιάλτης των ναρκωτικών ξύπνησε ξανά στα σχολικά προαύλια, με αφορμή το χθεσινό συμβάν. Ήταν λίγο μετά τις 12:00 περίπου το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί πλησίασαν τον 19χρονο και σε σωματική έρευνα που του έκαναν, βρήκαν ποσότητα χασίς μέσα στη σχολική τσάντα.

Ο μαθητής της Γ’ τάξης Λυκείου, είχε βγει από το σχολείο, προκειμένου να συναντηθεί με τον 20χρονο. Είχαν ραντεβού λίγα μέτρα κάτω από το λύκειο, στο οποίο φοιτά ο 19χρονος και προφανώς θα προμηθευόταν ποσότητα χασίς για να την περάσει μέσα στο σχολείο. Είτε ο μαθητής διέφυγε της προσοχής των εκπαιδευτικών και βγήκε από το σχολείο την ώρα του μαθήματος, είτε κατά πληροφορίες είχε πάρει αποβολή για φασαρία που είχε προκαλέσει.

Όμως τόσο ο 19χρονος όσο και ο 20χρονος ήταν υπό παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές, που είχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο σχολείο και χθες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ποσότητες χασίς και αμφότεροι συνελήφθησαν.

Τη σύλληψη του 19χρονου είδαν συμμαθητές του από το σχολείο, οι οποίοι είχαν παρατηρήσει και στο παρελθόν ύποπτες κινήσεις από τον τελειόφοιτο του λυκείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφέρεται, ότι ο 19χρονος είχε συχνή επαφή με τον 20χρονο, ακόμη και την ώρα των διαλειμμάτων. Υπάρχουν μάλιστα, αναφορές για σακίδιο που άλλαζε χέρια από τον 20χρονο στον 19χρονο, μέσα από τα σχολικά κάγκελα.

Πηγές υποστηρίζουν ότι η δράση δεν αναπτύχθηκε πρόσφατα. Ο 20χρονος που φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε πλησιάσει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν τον 19χρονο, ο οποίος με την ιδιότητα του μαθητή είχε πλήρη πρόσβαση στο σχολείο, σε ένα κατά τ’ άλλα προστατευμένο περιβάλλον.

Ο 20χρονος προμήθευε τον 19χρονο με μικροποσότητες χασίς και ο δεύτερος, με την ιδιότητα του μαθητή, φέρεται να τις διακινούσε σε συμμαθητές του μέσα στο σχολείο. Η διεύθυνση του σχολείου έως και χθες το βράδυ δεν είχε ενημερωθεί για τη σύλληψη του μαθητή του λυκείου, που έγινε μετά από παρακολούθηση των δραστών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Πηγή: newsit.gr