Ο άνθρωπος που έσωσε τον 13χρονο από τον σκύλο που του επιτέθηκε στο Λαγονήσι, περιγράφει τι ακριβώς συνέβη και τι έκανε ο ίδιος για να βοηθήσει.

Ο μαθητής πήγαινε στο σχολείο του το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Το παιδί έζησε τον απόλυτο τρόμο όταν έπεσε θύμα επίθεσης από τον σκύλο που τον δάγκωνε με μανία. Μάλιστα, χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο με βαθιά τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια. Από την πλευρά της, η Αγγελική Καλαβρία, μητέρα του μαθητή δήλωσε για το περιστατικό: «Μπορεί να μην φταίει το σκυλί αλλά ο κηδεμόνας του δεν μπορεί να το αφήνει να τρώει τον κόσμο».

Και φαίνεται πως σωτήρια για τον μαθητή ήταν η παρέμβαση ιδιοκτήτη βρεφονηπιακού σταθμού που βρισκόταν κοντά. Καθώς το παιδί άρχισε να ουρλιάζει και έβαλε το χέρι του για να προστατευτεί, οι κραυγές του κινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του βρεφονηπιακού σταθμού και με τη βοήθεια άλλων 2 ανδρών κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον σκύλο.Ο Ανδρέας Μπαλντούμας, ο άνδρας που έσωσε το 13χρονο αγόρι μίλησε στο Live News κι ανέφερε: «Το παιδί είχε δαγκωματιές στο χέρι, σε διάφορα σημεία και το είχε δαγκώσει και στο πρόσωπο. Ευτυχώς όμως φώναξα κι έφυγε το σκυλί. Το σκυλί δεν φαινόταν άγριο, μου φαίνεται περίεργο που επιτέθηκε Ακίτα. Πάντως, εάν δεν ήμουν εκεί, πιστεύω θα το έτρωγε το παιδάκι».

«Εγώ απομάκρυνα τον σκύλο, του φώναζα για να φύγει. Αρχικά δεν έφευγε. Το σκυλί ήταν κάτω και το παιδί φώναζε. Κυνήγησα το σκυλί και έφυγε, ευτυχώς απομακρύνθηκε. Σηκώθηκε το παιδάκι και του λέγαμε να φωνάξουμε την αστυνομία. Πόναγε το παιδί».

Σημειώνεται πως η μητέρα του μαθητή, η οποία έκανε μήνυση και έκτοτε ο ιδιοκτήτης του σκύλου αναζητείται από την αστυνομία, ανέφερε: «Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης του σκύλου επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο και ισχυρίστηκε ότι κάποιος άφησε ανοιχτή την πόρτα και ο σκύλος βγήκε έξω από το σπίτι».