Ένα απίστευτο συμβάν άνευ προηγουμένου έλαβε χώρα στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, όταν ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης επιδιώκοντας να διατηρήσει «ζωντανή» την παρουσία του στο προσκύνημα, ενώ τελούταν η Θεία Λειτουργία από άλλο ιερέα, παρενέβη ο ίδιος τηλεφωνικά, ώστε να στείλει στους πιστούς ευχές και χαιρετίσματα.

Δύο ημέρες πριν την τηλεφωνική παρέμβαση μία ακόμη κίνηση του πατέρα προκάλεσε το ξέσπασμα του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμου.

«Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει ό,τι του κατεβάσει το κεφάλι του. Ό,τι νομίζει. Σε θέματα στα οποία η Εκκλησία έχει την τάξη της. Έχει εκφραστεί αλλιώς. Είχαν ένα ομοίωμα του Αγίου Δημητρίου, ξύλινο, αγιογραφημένο, στο οποίο είχαν βάλει ένα πετραχήλι.

»Σε στρατιωτικό Άγιο ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του ιερέας να φορέσει πετραχήλι; Ενεργείται ιεροσύνη μετά θάνατον; Πού τα βρήκαν αυτά; Είναι προσβολή στον Άγιο Δημήτριο αυτό το οποίο έγινε εκεί πάνω. Κι όμως, επειδή το έκανε ο πατήρ Δημήτριος κάποιοι το δέχτηκαν».

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης είχε αναλάβει το 2014 για λογαριασμό του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τη διενέργεια έρευνας για τη λειτουργία των Αγ. Ισιδώρων και τρία χρόνια μετά κατέθεσε εκτενέστατο πόρισμα 243 σελίδων στο οποίο γινόταν λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα δήθεν, όπως τα χαρακτήριζε, θαύματα.

«Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν φοβερά προβληματισμένος και εκείνο το οποίο εξέφραζε ήταν ότι ‘δε θέλω να φερθώ αυστηρά σαν διοικητής, θέλω να είμαι Πατέρας’. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει περάσει προ πολλού το σημείο εκείνο στο οποίο θα μπορούσαμε να λύσουμε ειρηνικά αυτό το οποίο συμβαίνει στον Λυκαβηττό.

»Διότι διασύρεται η ιερότητα και η σοβαρότητα της ιεροσύνης, ξεφτιλίζεται η ιεροσύνη, η Εκκλησία, μέσα από πρακτικές, έτσι όπως γίνονται. Νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα κάποιων εξ ημών να πούμε κάποια πράγματα ώστε να περιοριστεί το κακό».

Θα παραμείνει

Παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα για το εάν ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης απομακρυνθεί τελικά από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, εξαιτίας των θαυμάτων που ισχυρίζεται ότι γίνονται ακόμη και σε ανθρώπους με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο τελικά δε θα συμβεί.

Το γεγονός ότι ούτε χθες αλλά ούτε και σήμερα ο πατέρας Δημήτριος δε λειτούργησε στους Αγίους Ισιδώρους, παρότι έχει επιστρέψει από τα Χανιά όπου βρισκόταν, θεωρείται στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του LIVE NEWS, δύο είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαπραγματευτή ώστε να βρεθεί λύση. Ο επιχειρηματίας κ. Δεσίλλας εκ μέρους του πατέρα Δημητρίου, ενώ την πλευρά του Αρχιεπισκόπου εκπροσωπεί ο πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, ο οποίος είναι και σύμβουλός του, παρότι ο ίδιος, επισήμως, αρνείται την όποια εμπλοκή του στο ζήτημα.