Απάντηση στον «θαυματουργό» παπα-Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό έδωσαν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στα όσα εκείνος ανέφερε κατά το μήνυμά του μετά τη θεία λειτουργία της Δευτέρας.

Για την ακρίβεια, απάντησαν με μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: υπάρχουν κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους» λένε χαρακτηριστικά στην Καθημερινή σχολιάζοντας τη φράση «πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους» που χρησιμοποίησε ο παπα-Δημήτρης Λουπασάκης από άμβωνος την Δευτέρα.

Προσπάθεια διαπραγμάτευσης

Η συγκεκριμένη αποστροφή του «θαυματοποιού» ιερέα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, ερμηνεύεται από συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου ως μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης μετά τα μηνύματα που έστειλε ο κ. Ιερώνυμος πριν από λίγα 24ωρα με απώτερο στόχο να βελτιώσει τους όρους μετακίνησής του από τους Αγίους Ισιδώρους.

Την ίδια ώρα όμως, δεν αποκλείεται οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο παπα-Δημήτρης να είναι μια προσπάθεια να κινητοποιήσει μερίδα πιστών που τον ακολουθεί σταθερά ώστε να αντιδράσουν προς υπεράσπισή του.

Σε κάθε περίπτωση από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει διαμηνυθεί στον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ό,τι συμβαίνει στην εκκλησία του Λυκαβηττού ειδικά μετά το πόρισμα που έχει εκδοθεί.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Εκκλησία Online