Ακόμα τρεις άνδρες που τη βίασαν αναγνώρισε η 12χρονη από τις 15 φωτογραφίες που της έδειξαν στη ΓΑΔΑ και που ανήκουν σε άτομα που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η ανήλικη στη χθεσινή 6ωρη κατάθεσή της αναγνώρισε τα πρόσωπά τους, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για άτομα που είχαν επαφή μαζί της, κλείνοντας «ραντεβού» μέσα από το διαδικτυακό προφίλ του κατηγορούμενου μαστροπού-βιαστή Ηλία Μίχου.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης αναμένεται να δρομολογήσει νέα εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια σε βάρος των ταυτοποιημένων ανδρών, για τα οποία διαπιστώνεται ποινική εμπλοκή στη σοκαριστική υπόθεση.

Την Τρίτη, η 12χρονη για σχεδόν 6 ώρες υποβλήθηκε σε μια σκληρή διαδικασία αναγνώρισης των βιαστών της, κατά τη διάρκεια της τέταρτης κατάθεσής της στους παιδοψυχολόγους της Ασφάλειας.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έδειξαν στο κορίτσι φωτογραφίες τόσο των 15 ατόμων που είχαν προσέλθει αυτοβούλως τις προηγούμενες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όσο και άλλων χρηστών της εφαρμογής blindchat που είχαν ταυτοποιηθεί κατά τις έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την πρώτη λίστα, αυτήν των αυτόβουλων προσελεύσεων, η 12χρονη αναγνώρισε τρία πρόσωπα, με τα οποία -όπως είπε στους παιδοψυχολόγους- είχε συναντηθεί από κοντά. Για τα υπόλοιπα άτομα, όπως είπε, είτε δεν θυμόταν είτε δεν ήταν σίγουρη.

Εκτός από τις φωτογραφίες των ταυτοποιημένων προσώπων, τα στελέχη της Ασφάλειας έδειξαν στο κορίτσι πλήθος από διαδικτυακές συνομιλίες από το προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος στην εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών, για να διαπιστωθεί ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων. Ανάμεσα σε αυτές τις συνομιλίες, ήταν και εκείνη με τον 26χρονο αστυνομικό που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη ΓΑΔΑ, σε βάρος του οποίου τρέχει ήδη πειθαρχικός έλεγχος. Το κορίτσι δεν φαίνεται να αναγνώρισε το πρόσωπό του.

Αναζητούν τουλάχιστον 4 ακόμα βιαστές

Αυτόβουλες προσελεύσεις, εξερεύνηση σε ψηφιακά πειστήρια στα εγκληματολογικά εργαστήρια και οι νέες καταθέσεις της 12χρονης αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο διάστημα τον τελικό αριθμό των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Η ανήλικη έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 «πελάτες»-βιαστές, με τους οποίους είχε επαφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τέσσερις άνδρες, εκτός από τον Ηλία Μίχο, ενώ πλέον με τα τρία ακόμα άτομα που αναγνώρισε η 12χρονη ο αριθμός ανεβαίνει στους 7.

Σε περίπτωση που εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα τρία ταυτοποιημένα άτομα, οι αστυνομικοί θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα ανδρών. Την ίδια ώρα, στη ΓΑΔΑ συνεχίζουν να προσέρχονται άτομα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 34 και 50 ετών, οι οποίοι συνομιλούσαν διαδικτυακά με την ανήλικη, εμφανίστηκαν στην Ασφάλεια και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού εξετάστηκαν ενόρκως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινωνία μέσω blindchat με τη 12χρονη είχε και ένα μέλος τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο διαγράφηκε από την παράταξη.

Πηγή: thetoc.gr