Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά, στις 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη Γιορτή των Ζώων, που συνδυάζει το Φεστιβάλ και τα Βραβεία Φιλοζωίας του Δήμου Κηφισιάς. Η μοναδική Γιορτή που θα ξεκινήσει στις 11:00, στο Άλσος Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου), έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα και ταυτόχρονα μια τρυφερή αγκαλιά για τα ζώα.

Εντός του προγράμματος του φεστιβάλ περιλαμβάνονται ενημερώσεις για τα ζώα και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται, τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα, χρήσιμες οδηγίες για την υγεία των μικρών –και μεγάλων- μας φίλων από τον κτηνίατρο αλλά και νομικές υποχρεώσεις και δικαιώματα των ζώων. Σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα αδεσποτάκια θα περιμένουν για υιοθεσία. Στο Φεστιβάλ θα γίνει απονομή βραβείων φιλοζωίας.

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Φιλοζωίας κ. Σταύρος Ζαπάντης επισήμανε ότι «η αρχική ιδέα ήταν ότι πρέπει να βραβεύσουμε, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ, τους εθελοντές που βοηθούν για τα αδέσποτα του Δήμου μας. Στην συνέχεια σκεφτήκαμε ότι αφού θα κάνουμε την βράβευση, γιατί δεν κάνουμε και μια ενημέρωση για τα ζώα. Από εκεί πήρε το δρόμο του και προστέθηκαν αρκετές δράσεις ώστε να προκύψει το Φεστιβάλ και Βραβεία Φιλοζωίας», μιλώντας στην Athens Voice.