Η κόρη της 93χρονης Σ. Ηλιάδου, κ. Ιουλιέτα Ηλιάδου, μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 στην εκπομπή «Secret» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο σχετικά με την αθώωση της μητέρας της.  

«Μετά το περιστατικό με τα τερλίκια στη μητέρα μου ήταν σαν να έπεσε πάνω της ο ουρανός», δήλωσε μεταξύ άλλων. «Από τότε που πέρασε τον ''Γολγοθά'' αυτόν η μάνα μου άρχισε η κατηφόρα, δηλαδή πέθανε ο πατέρας μου, η μητέρα μου έπαθε κατάθλιψη, δεν έβγαινε. Από το ’19 που έγινε αυτό, μετά τελειώσαμε. Έλεγε ότι "δεν ζητήσαμε από κανέναν τίποτα, πήγα να πουλήσω τα τερλίκια που ήταν νήμα από ζακέτες παλιές", το οποίο το έκανε για τη μνήμη της. Στενοχωρήθηκε πάρα πολύ», ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στον Παναγιώτη Τζένο

Με αφορμή την αθώωση της γιαγιάς με τα τερλίκια: Από τότε που πέρασε τον «Γολγοθά» αυτόν η μάνα μου άρχισε η κατηφόρα, δηλαδή πέθανε ο πατέρας μου, η μητέρα μου έπαθε κατάθλιψη, δεν έβγαινε. Από το ’19 που έγινε αυτό, μετά τελειώσαμε. Έλεγε ότι δεν ζητήσαμε από κανέναν τίποτα, πήγα να πουλήσω τα τερλίκια που ήταν νήμα από ζακέτες παλιές, το οποίο το έκανε για τη μνήμη της... Στενοχωρήθηκε πάρα πολύ.

Ερωτηθείσα αν έχει επικοινωνήσει μαζί τους κανένας από το περιστατικό και μετά: Όχι, κανένας. Η μητέρα μου δεν παίρνει ούτε σύνταξη ούτε τίποτα, έχω δώσει τα χαρτιά και περιμένω. Και για τον πατέρα μου περιμέναμε, πέθανε ο άνθρωπος, δεν έγινε τίποτα. Επειδή είμαστε από τον Πόντο, από το Ερζουρούμ, να ξέρετε ότι η Γεωργία δεν ήταν ποτέ κοντά μας, τους ζητάς ένα χαρτί και κάνουν άπειρα χρόνια. Μόνο για τα λεφτά είναι όλοι, για ένα χαρτί μπορεί να πληρώσεις 350€. Οι γονείς δεν παίρνουν ούτε από εκεί τίποτα.

Ερωτηθείσα πώς αισθάνθηκε η 93χρονη πριν από τη δίκη: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσβησε το πρόστιμο, εμείς δεν το πιστεύαμε ότι έχει σβηστεί το πρόστιμο. Μετά που πήγαμε εκεί και είδαμε ότι ήταν σβησμένο, είπαμε ότι τελείωσε αυτό. Αλλά όταν μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι στις 31 έχει η γιαγιά δικαστήριο, η μητέρα μου τρελάθηκε. Και εμένα με τραβούσαν στο δικαστήριο, με συκοφάντησαν ότι είμαι Χρυσή Αυγή, ότι είμαι χούλιγκαν γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Ο Τσίπρας μου κατέβαζε το Facebook γιατί είμαι με την ελληνική σημαία και λέω Μακεδονία γη ελληνική. Για την Ελλάδα ζούμε, πρώτα να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και μετά εμείς. Η μητέρα μου έπαθε σοκ ότι θα με βάλουν και εμένα φυλακή.