Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία κατηγορείται και προφυλακίστηκε ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αρχών στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από 100 αρχεία σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου, με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών, ενώ ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι ο συγγραφέας επισκεπτόταν συχνά σχολεία και μιλούσε σε παιδιά.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε στην κατοχή του το υλικό προκειμένου να κάνει «έρευνα» για το νέο του βιβλίο, μια δικαιολογία που δεν έγινε αποδεκτή από τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε και την προφυλάκισή του.

Ο ίδιος, σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύουν το STAR και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ακούγεται να περιγράφει τις επισκέψεις του σε σχολεία και να λέει ότι προτιμά τη συζήτηση με τα παιδιά...

«Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία είναι και κατά κάποιον τρόπο προκλητικά, για να τσιγκλήσω τα παιδιά να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο που τους λέω είναι ''ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας''. Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», ανέφερε ο γνωστός συγγραφέας.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του χαρακτήριζε τη νέα γενιά «μπλεγμένη» και αποκάλυψε ότι μιλούσε μέσω social media και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου, για να νιώθουν ότι έχουν ένα μεγάλο φίλο.