Την ίδια δικαιολογία συνεχίζει να επικαλείται σε ό,τι αφορά τα εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών που βρέθηκαν στην κατοχή του ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Οι ισχυρισμοί του πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων δεν έπεισαν κανέναν, γι' αυτό και ο ίδιος βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης.

Ακόμη και συνάδελφοί του στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας τον «αδειάζουν», λέγοντας ότι θα μπορούσε να κάνει έρευνα για τους κινδύνους του Διαδικτύου με έναν πιο ασφαλή τρόπο. Μάλιστα, του υποδεικνύουν αυτόν τον τρόπο, τον οποίο -μάλλον- αποκλείεται να μην ήξερε.

Σε θάλαμο με ακόμα 19 άτομα

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου επικαλέστηκε ως βασικό επιχείρημα για την αθωότητά του ότι «το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στον σκληρό δίσκο αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύουν υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης».

Όπως είπε ο 55χρονος, το νέο του βιβλίο θα είχε ως κεντρικό άξονα την «επικινδυνότητα του Διαδικτύου για την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου».

Ωστόσο, αυτό δεν έπεισε τον ανακριτή και ο συγγραφέας κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος είπε ότι εγώ ήθελα να έχω πρωτογενές υλικό για να μπορέσω να δω τις περιγραφές και να συμπληρώσω κάτι με καταγγελτικό πρόσημο. Για τον κ. Παπαθεοδώρου δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, δεν υπήρξε καμία υπόνοια ή νύξη ότι έχει εκδηλώσει ένα ύποπτο βλέμμα προς ανήλικο παιδί», υποστήριξε ο δικηγόρος του συγγραφέα, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας έχει τοποθετηθεί σε θάλαμο των φυλακών με ακόμα 19 άτομα. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μόνο ένα επισκεπτήριο από τον πατέρα του, ενώ δεν έχει ζητήσει κάτι ιδιαίτερο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Θα μπορούσε να κάνει την έρευνά του με έναν πιο ασφαλή τρόπο»

«Όλος ο κλάδος είναι σοκαρισμένος. Θα ήθελα να είναι αλήθεια αυτό που λέει. Θα μπορούσε να κάνει την έρευνά του μ’ έναν πιο ασφαλή τρόπο, να βρεθεί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να πάρει πολλές ιστορίες», σχολίασε η συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, Μαρίνα Γιώτη, μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει κατά καιρούς δήλωνε πως επικοινωνούσε μέσω social media ή τηλεφωνικά με μαθητές που ήθελαν να τον γνωρίσουν πιο προσωπικά.