Ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Στρατής Βουγιούκας, μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το συγκεκριμένο σύστημα κακοκαιρίας και καθώς θα είναι και το πρώτο που θα έρθει ύστερα από μια θερμή περίοδο, πάντα όταν έχουν προηγηθεί τέτοιες περίοδοι αρκετά θερμές για την εποχή, είναι και οι θάλασσες πιο ζεστές, με αποτέλεσμα να προσφέρουν περισσότερη ενέργεια στα συστήματα και να τα ενισχύουν ακόμα περισσότερο, φαίνεται ότι θα έχουμε και ισχυρά φαινόμενα σε όλη τη χώρα σχεδόν. Δηλαδή καθώς θα κινείται το σύστημα θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αρχικά από το μεσημέρι του Σαββάτου το Ιόνιο και προοδευτικά τη Δυτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Όσον αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι και οι δύο πόλεις θα επηρεαστούν μετά την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα».

Και συνέχισε: «Στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε και ισχυρά φαινόμενα και μεγάλες ποσότητες βροχής γι' αυτό και υπάρχουν αυτές οι προειδοποιήσεις. Κατά τα άλλα, το σύστημα θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας και την Κυριακή και φαίνεται να υποχωρεί σημαντικά από τη Δευτέρα που θα περιοριστεί προοδευτικά στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ίσως στην αρχή της Δευτέρας να υπάρχουν κάποια φαινόμενα ακόμα και στην Αττική. Περιμένουμε αρκετά φαινόμενα και ισχυρά, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, οι άνεμοι θα είναι νότιοι, θα ενισχυθούν στα 6-7 και κατά τόπους στα 8 μποφόρ. Βέβαια πιθανότατα κατά τη διάρκεια καταιγίδων να δούμε και ισχυρότερους ανέμους τοπικά όπως γίνεται πάντα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του