«Το απλό πετρέλαιο έχει φτάσει την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Νέα επιδότηση

Επιπλέον, η κ. Ζάγκα ζήτησε να υπάρξει επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης.



Η συνέντευξη

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, είπε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα:

Για τα καύσιμα: Το ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει την τιμή της απλής αμόλυβδης τις τελευταίες αρκετές μέρες αυτό έχει δυσκολέψει την κατάσταση. Δηλαδή είμαστε πάνω από 2€. Το ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει την τιμής της απλής αμόλυβδης είναι πρωτόγνωρο. Δεν το είχαμε πάρει είδηση γιατί από 1η Απριλίου είχε δοθεί στην αντλία η επιδότηση τα 15 λεπτά και αυτό το έριχνε κάτω από τα 2 €, μόλις έφυγε η επιδότηση μπήκε και μια μικρή αύξηση και έτσι πιάσαμε τα 2 €. Για αυτό και εγώ επιμένω και διεκδικώ επιδότηση στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης γιατί ο κόσμος που παίρνει πετρέλαιο καταρχάς το 50% του κόσμου είναι επαγγελματίες το έχουν ανάγκη και μετά τι θα γίνει θα το αφήσουν να είναι ακριβά πάνω από 2€, 2,04€-2,01€. Και η βενζίνη τέλος της εβδομάδας τσίμπησε προς τα πάνω. Ανεβαίνει λοιπόν κι αυτή κι από αύριο περιμένουμε νέες τιμές. Δεν ξερω τι αυξήσεις θα έχει, έχουμε μια αγωνία όλοι μας.

Για την ακρίβεια: Όλες οι εξελίξεις που γίνονται διεθνώς, ο πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία φέρνει αναστάτωση στο χρηματιστήριο του μαύρου χρυσού, του πετρελαίου. Αυτό το πληρώνουμε όλοι οι απλοί άνθρωποι και επειδη στην Ελλάδα από το 2010 και μετά είναι πανάκριβο γιατί λόγω των φόρων που κάθε κυβέρνηση πρόσθετε το 60% της τιμής στα καύσιμα είναι φόρος. Γιατί είναι ο φόρος συν ΦΠΑ, το οποίο ειναι παράλογο φόρος στο φόρο, που να το πεις! Γι’ αυτό βλεπετε μια τιμή που είναι στο ταβάνι, πως να το πάρει ο άλλος κοινωνικό αγαθό; Πως θα πάει στη δουλειά του; Για το πετρέλαιο το κίνησης θέλουμε, διεκδικούμε σαν κλάδος επιδότηση στην αντλία. Λέει δεν μπορούν, έχουν πολλά έξοδα. Τι λέτε καλέ! Όλα τα διυλιστήρια έχουνε βγάλει να μην πω τι κέρδη, έχουνε βγάλει πάρα  πολλά χρήματα.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης: Όταν ξεκίνησε η εποχή για την θέρμανση από πριν είχαμε μερικές παραγγελίες δειλές, με το που ανοίγει η πλατφόρμα και πέφτει η επιδότηση από τα δύο διυλιστήρια έπεσε πολυ δουλειά, πάρα πολύ δουλειά.