Έντονα αντέδρασε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, στο άκουσμα της τοποθέτησης του δικηγόρου Νεκτάριου Ψύλλου, που είναι ο συνήγορος του πατέρα στην υπόθεση με τους βιασμούς των τριών παιδιών της οικογένειας στα Πετράλωνα.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, που έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος της 22χρονης που κατήγγειλε βιασμό, εξερράγη καλεσμένος στο πρωινό του ΑΝΤ1, όταν ο συνήγορος του πατέρα Νεκτάριος Ψύλος άφησε υπονοούμενα για την αμοιβή του ψυχιάτρου, αλλά και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συγγραφέα που φιλοξενεί τον ανήλικο σπίτι του.


«Είμαι άνθρωπος εμπιστοσύνης του 17χρονου»

Αρχικά, ο δικηγόρος επισήμανε πως ο 17χρονος σήμερα ανήλικος έμενε μαζί με τον συγγραφέα, ήδη από την ηλικία των 12 ετών.

Μάλιστα, άφησε υπονοούμενα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συγγραφέα.

«Είμαι ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του 17χρονου. Δεν μπορώ να είμαι τεχνικός σύμβουλος, γιατί είναι ανήλικος, θα γίνω όταν κλείσει τα 18», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σούρας.

«Το τι λέει ο κάθε δικηγόρος είναι δικαίωμά του. Εγώ έχω μία δικογραφία που μελετώ, έχω μιλήσει με το παιδί, τον συγγραφέα και την κοπέλα. Όλα αυτά θα γίνουν έκθεση. Έχω στοιχεία, φωτογραφίες, υλικό. Ο συγγραφέας είναι ο πιο υποστηρικτικός άνθρωπος των παιδιών. Εγώ ξέρω να σας πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορία που όταν φτάσει στο ακροατήριο, θα μείνετε όλοι με ανοιχτό το στόμα. Ενα παιδί δεν έχει κανένα κίνητρο να φτάσει σε τέτοιες καταγγελίες», τόνισε ο κ. Σούρας.


«Πού βρήκε τα λεφτά ο συγγραφέας να τα δώσει στον κ. Σούρα;»

Ο δικηγόρος στη συνέχεια της εκπομπής ρωτούσε τους δημοσιογράφους, «Εσείς ξέρετε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Το "Ώριμο Σπέρμα" έχει πουλήσει τρία βιβλία. Πού βρήκε τα χρήματα να δώσει στον κ. Σούρα;».

Τότε, ο Δημήτρης Σούρας σημείωσε: «Ο Δημήτρης Σούρας ενημερώνει αφιλοκερδώς όλο τον κόσμο. Η παρουσία μου σαν τεχνικός σύμβουλος είναι αφιλοκερδώς! Είναι ντροπή! Μπροστά σε παιδιά που έχουν βιαστεί δεν υπάρχει τιμή κ. Ψύλο! Καμία οικονομική τιμή δεν υπάρχει! Μόνο ήθος, αγάπη, σεβασμός».

«Παλεύω 70 χρόνια για αυτό, θα μου πείτε ότι πληρώνομαι; Δεν ντρέπεστε λίγο; Με ρωτάτε για τα λεφτά; Ποια λεφτά; Ας βρεθεί ένας στην εκστρατεία που κάνω να πει πως έχω πάρει ένα ευρώ. 36 χρόνια στο επάγγελμα θα μου πείτε ότι πληρώνομαι για να γίνω τεχνικός σύμβουλος βιασμένων παιδιών!», συνέχισε ο κ. Σούρας.

«Το πρόβλημα είναι ο συγγραφέας ή τα βιασμένα παιδιά; Εχετε δει φωτογραφικό υλικό; Εχετε δει τις καταγγελίες; Πιστεύετε πως αν ανακαλύψω πως ο συγγραφέας είναι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Ψύλος θα κάτσω με το στόμα κλειστό; Τα πάντα μπορώ να καταλάβω για αυτό είμαι εδώ. Πόσο ταπεινό χτύπημα κάτω από τη ζώνη! Όταν δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με τον σεβασμό και το ήθος χτυπάμε κάτω από τη ζώνη. Η απόλυτη ντροπή», κατέληξε ο Δημήτρης Σούρας.