Ο 14χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα απολογείται σήμερα (8/11) για το τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Στον 14χρονο, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα και υποστήριξε ότι έγινε κατά λάθος, ενώ κυνηγούσαν μαζί με τον αδελφό του ένα αγριογούρουνο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Οι έρευνες δείχνουν πως ο 14χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον άτυχο αδελφό του. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης: «Εκεί υπήρχαν οκτώ παιδιά. Είχαν γίνει κάποιες αναφορές από το "Χαμόγελο του Παιδιού". Φαίνεται πως εκεί όπου έγιναν οι αναφορές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξουν και φτάσαμε ένα 14χρονο παιδί να πυροβολήσει τον αδελφό του από λάθος, απ' ό,τι φαίνεται. Οι πρώτες έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία δεν δείχνουν να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω».

Καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν πλέον οι γονείς των παιδιών στη Μάνδρα, καθώς το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δεχτεί καταγγελίες που έκαναν λόγο για κακοποίηση και παραμέληση.

Στις 28 Ιουνίου του 2021, αλλά και στις 19 Απριλίου του 2022 η Εισαγγελία Ανηλίκων είχε λάβει αναφορά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την ένδειξη του επείγοντος, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες που αφορούσαν τα παιδιά της οικογένειας από τη Μάνδρα.