«Ακινητοποιημένα» παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και προαστιακός λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα (9/11) ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ, με την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος να βρίσκονται στο επίκεντρο των διαμαρτυριών.

Από τις 10.30 έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ στις 11.00 έφτασαν οι πρώτοι διαδηλωτές των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Να σημειωθεί ότι λόγω των συγκεντρώσεων σταδιακά κλείνουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας. Για την ώρα, κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου.









Υπενθυμίζεται ότι στο τραμ πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9.00 το πρωί έως και τις 5.00 το απόγευμα. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρωθούν. Η Aegean ήδη ανακοίνωσε την ακύρωση 50 πτήσεων.

Ταξί και πλοία

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί της Αττικής, που κάλεσε παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Δημόσιο

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου, Εφορίες, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμοι υπολειτουργούν, ενώ παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Την ίδια ώρα, ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου, κυκλοφορούν σήμερα οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας.