Παρόλο που η απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, τα μετρό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα στην Αθήνα.

Μετά τη δικαστική απόφαση για την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι επέμειναν στις κινητοποιήσεις τους, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και Μετρό (Γραμμές 2 και 3) που είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου, αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί κυκλοφορούν από τις 08:00 το πρωί και έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ηλεκτρικός) τα δρομολόγια γίνονται από τις 09:00 το πρωί έως και τις 17:00 το απόγευμα.

Κανονικά γίνεται και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ, καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) και οι οδηγοί ταξί.