Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας είναι απροσπέλαστοι. Από τις 10.30 άρχισε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ στις 11 έφτασαν και οι πρώτοι διαδηλωτές των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Περίπου 18.000 άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές φθάνουν στην πλατεία Συντάγματος. Λόγω των συγκεντρώσεων σταδιακά κλείνουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας. Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Σύνταγμα.









Μετακινήσεις

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 και 3), τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Στο Τραμ θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ. Στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα-προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική. Λόγω της απεργίας δεν θα ισχύει σήμερα ο δακτύλιος.