Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση πορείας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Ειδικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, όταν άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίζονται αυτή την ώρα, με τους ταραξίες να κατεβαίνουν προς Εγνατία, να προκαλούν φθορές σε αυτοκίνητα, καταστήματα και να ανάβουν φωτιές σε κάδους για να στήσουν οδοφράγματα.

Από τα επεισόδια έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές, ενώ από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων.

Νωρίτερα, ζημιές σε εμπορικό κατάστημα και σε τράπεζες του κέντρου της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν άτομα που συμμετέχουν στην πορεία των αναρχικών.

Πρόκειται για άτομα από την πορεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα οποία «κατέβασαν» με κοντάρια μια βιτρίνα κοσμηματοπωλείου στην οδό Τσιμισκή, ενώ στη συνέχεια έσπασαν κάμερες ασφαλείας τραπεζών και προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον μία πρόσοψη.





*Φωτογραφίες: protothema.gr