Δεν έλειψαν τα επεισόδια από τη σημερινή μαζική κινητοποίηση κατά της ακρίβειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο κέντρο της Αθήνας, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών. Ήδη η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές ατόμων.

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια καταγράφηκαν πριν από λίγο και στην πλατεία Συντάγματος από μικρή ομάδα νεαρών που παρεισέφρησαν στο πλήθος των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών και πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους κυνήγησαν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.







Από τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας προκλήθηκαν φθορές σε κατάστημα στην οδό Ερμού από τη Νίκης έως τη Βουλής και στις δύο πλευρές του πεζόδρομου.  Αυτή την ώρα τα περισσότερα καταστήματα σε εκείνα τα σημεία είναι κλειστά.

Έξω από τη Βουλή είχαν βρεθεί νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος. Ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και προαστιακός.

Πηγή Φωτό: protothema.gr

Δείτε βίντεο




Επεισόδια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.







Άγνωστοι αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας που κινούνταν στην οδό Τσιμισκή και ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές σε καταστήματα.

Οι άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου και προκάλεσαν φθορές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών σε Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη.



Έπειτα πυρπόλησαν και έναν κάδο, ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση περιοίκων η φωτιά έσβησε αμέσως.



Οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια

Όπως έγινε γνωστό, σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οκτώ άτομα προσήχθησαν στην οδό Εγνατία. Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» έκριναν μία ομάδα ατόμων ύποπτη για συμμετοχή στα επεισόδια και επιχείρησαν να την προσεγγίσουν.

Στη θέα των αστυνομικών τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν. Κάποιοι από αυτούς εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων με σκοπό να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς.