Τη βεβαιότητα πως το κύκλωμα μαστροπείας, με θύμα τη 12χρονη στον Κολωνό, είχε προσεγγίσει κι άλλα παιδιά, εξέφρασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η 12χρονη δεν ήταν το μόνο θύμα. Κι αυτό γιατί συνήθως στόχος τέτοιων κυκλωμάτων είναι το κέρδος, αντιλαμβάνεστε ότι θα είχαν προσεγγίσει δυστυχώς και άλλα παιδιά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκμετάλλευσης.

Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως «μια απλή ένδειξη είναι ότι υπάρχουν παιδικά ποδήλατα», αναφερόμενος στον έναν από τους δυο χώρους που αναγνώρισε η 12χρονη στην κατάθεσή της ως τα «κολαστήρια», όπου εκεί την πήγαινε ο Ηλίας Μίχος και βιαζόταν από τους δράστες.

«Δεν ξέρω τι έχει καταθέσει η 12χρονη. Γνωρίζω για δύο μοτέλ, με πληροφορίες που μου έχουν έρθει», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλοι στο κύκλωμα, ενορχηστρωτής του οποίου ήταν ο 53χρονος παιδεραστής.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι, είτε μπροστά είτε πίσω, είτε μαζί με τον 56χρονο», είπε χαρακτηριστικά.


«Δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων αυτοί που κατέθεσαν τα χρήματα στη 37χρονη»

Ο γνωστός ποινικολόγος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία για τη μητέρα: «Τα ίδια στοιχεία που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, τα ίδια υπάρχουν και τώρα. Υπάρχουν αυτές οι τέσσερις καταθέσεις στον λογαριασμό. Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι από τις καταθέσεις, προκύπτουν τα στοιχεία αυτών που έχουν κάνει αυτές τις καταθέσεις».

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι τα αυτοί που κατέθεσαν χρήματα στο λογαριασμό της μητέρας, δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και ότι η αστυνομία τους έχει ταυτοποιήσει, ωστόσο δεν τους έχει καλέσει ακόμη για κατάθεση.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «δεν ισχύει και ούτε προκύπτει ότι η μητέρα είχε σχέση με τον 56χρονο».


Τα κτίρια - «κολαστήρια» που αναγνώρισε η 12χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη είδε περίπου επτά με οκτώ φωτογραφίες από διάφορα κτίρια και φέρεται να αναγνώρισε τον οίκο ανοχής που την πήγαινε ο 53χρονος, αλλά και έναν χώρο, ενδεχομένως μοτέλ, όπου συναντούσε τους βιαστές της.

Το πρώτο κτίριο, το οποίο αναγνώρισε το κορίτσι στην αρχική της κατάθεση και στο οποίο πήγε τουλάχιστον πέντε φορές από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστου, είναι στην περιοχή του Κεραμεικού όπου και στεγάζεται ένας οίκος ανοχής.

Πρόκειται για τον οίκο ανοχής, στον οποίο στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν «έφοδο» οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών εκδιδόμενων γυναικών και ακόμα μία εργαζόμενης που δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα για να εργαστούν.

Μάλιστα, οι Αρχές αναζητούσαν και τον 40χρονο «διαχειριστή» του οίκου ανοχής, ο οποίος φέρεται να ερχόταν σε συνεννόηση για τα «ραντεβού» που κλείνονταν και κατέληγαν στον βιασμό της.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας της συμπληρωματικής κατάθεσης, η 12χρονη αναγνώρισε και ένα δεύτερο κτίριο, ένα μοτέλ στον Κολωνό, όπου ο Μίχος νοίκιαζε ένα δωμάτιο, είχε το κλειδί και την εξέδιδε.

Αρχικά, οι Αρχές αναζητούσαν ένα διαμέρισμα Airbnb, το οποίο μίσθωνε ο Μίχος για να γίνει η «κόλαση» της μικρής, ωστόσο σύμφωνα με το όσα βγαίνουν στο φως είναι το συγκεκριμένο μοτέλ.

Ο Μίχος φέρεται να χρησιμοποιούσε τον χώρο αυτόν ώστε να πηγαίνουν εκεί τα «prive» άτομα, δηλαδή οι γνωστοί από το ευρύτερο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του, που έκαναν τις αρρωστημένες πράξεις.