Μια εξέλιξη που αφορά την περιβόητη υπόθεση του Κολωνού και του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης έρχεται να ταράξει τα νερά. Σύμφωνα με τις δικηγόρους της οικογένειάς του, το πολύπαθο κορίτσι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της θείας του στη Δυτική Ελλάδα, όπου κατοικεί πλέον σχεδόν κρυμμένο, προσπαθώντας να επανέλθει στην κανονικότητα.

Οι δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη εξέδωσαν ανακοίνωση περιγράφοντας το τρομακτικό περιστατικό, καθώς η 12χρονη βρέθηκε μόνη της αντιμέτωπη με έναν άντρα, ο οποίος, στην προσπάθειά του μάλλον να την εκφοβίσει, φέρεται να την τραυμάτισε στο χέρι.

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι. Άγνωστος άντρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα. Πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση, περιγράφοντας μερικά ακόμα περιστατικά στη συνέχεια. «Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει απαιτώντας βοήθεια από την ελληνική πολιτεία για την προστασία του κοριτσιού.

Η αντίδραση της μητέρας

Στο συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε όμως και η 37χρονη μητέρα της 12χρονης, Χ.Β., μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα: «Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς, δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει “να μιλάει” σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων Αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών».

Ο συνήγορος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή «Live News» του Mega, εκτιμώντας πως κάποιοι επιθυμούν το κορίτσι να σταματήσει να καταθέτει στις Αρχές για την υπόθεση: «Υπάρχουν άλλα δύο επεισόδια και φτάσαμε στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό). Πριν από κάποιες μέρες άγνωστος πέταξε πέτρα στο παράθυρο της 12χρονης, με αποτέλεσμα να σπάσει όλη την τζαμαρία. Το Σάββατο που πέρασε, άγνωστος έπιασε τον αδερφό της 12χρονης στο σημείο που διαμένει, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση, βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα, “μη μιλάς”», είπε αρχικά και υπογράμμισε: «Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δεν θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα».

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αστυνομικό τμήμα που ανέλαβε την υπόθεση της τριπλής ουσιαστικά επίθεσης σε βάρος του περιβάλλοντος του κοριτσιού παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση της 12χρονης, μια προβλεπόμενη διαδικασία για τον σχηματισμό της μήνυσης στην οποία προβαίνει η οικογένεια, αλλά και λόγω της απουσίας μαρτυρικών καταθέσεων (πέραν της δικής της) για το περιστατικό του τραυματισμού της.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 4/4