Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Viasmos_kolonos
Ελλάδα

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Αθωώνει τη μητέρα της, δείχνει τον Ηλία Μίχο ως διαχειριστή της κάρτας της - Ο αμαρτωλός λογαριασμός και ο Μιχάλης

Η ανήλικη από τον Κολωνό τόνισε ότι η μητέρα της είχε πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα που μιλούσε με «πελάτες», αλλά τελούσε υπό πλήρη άγνοια ως προς το τι συνέβαινε στον τραπεζικό λογαριασμό της

Ιδέα δεν είχε η μητέρα του 12χρονου θύματος βιασμού και κακοποιήσεων στον Κολωνό για τις κινήσεις στον τραπεζικό λογαριασμό της. Το κορίτσι στην τελευταία κατάθεσή του τόνισε ότι η 37χρονη μητέρα του, που είναι προφυλακισμένη, δεν ήξερε ότι γίνονταν κινήσεις και πως ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ήταν ο διαχειριστής της κάρτας της. 

Όπως φαίνεται, η ανήλικη υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι η μητέρα της είναι αθώα και πως πίσω από το αρρωστημένο δίκτυο παιδοβιαστών βρίσκεται μόνο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη ανέφερε ότι η μητέρα της δεν είχε τους κωδικούς για να ξεκλειδώσει τα κινητά της τηλέφωνα, ενώ όταν τα έβλεπε, η ανήλικη είχε προηγουμένως σβήσει τις συνομιλίες με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ερώτηση: Σε αυτά τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσες η μαμά είχε πρόσβαση;

12χρονη: Τα έβλεπε… Έβλεπε με ποιους μιλάω… αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα.

Ερώτηση: Είναι κινητά, δηλαδή, τα οποία είχαν κωδικό; Η μαμά σου τον γνώριζε;

12χρονη: Όχι, η μαμά μου δεν γνώριζε τον κωδικό.

Παράλληλα, η 12χρονη υπογράμμισε ότι η 37χρονη, που έχει προφυλακιστεί μαζί με τους εννέα παιδοβιαστές, δεν γνώριζε για τις κινήσεις που γίνονταν μέσω της κάρτας αναλήψεων που ήταν στο όνομά της.

Όπως δήλωσε το ανήλικο κορίτσι, η μητέρα της γνώριζε ότι είχε ένα ποσό στον συγκεκριμένο λογαριασμό -που προερχόταν από ένα παλιό επίδομα- της τάξης των 0,25€.

«Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα. Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήνουμε 25 λεπτά», ανέφερε στην κατάθεσή της η 12χρονη.


Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους «πελάτες» να βάλουν τα χρήματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό, εκείνη απάντησε με ένα όνομα, δείχνοντας ποιος κινούσε τα νήματα στο βρόμικο αυτό παιχνίδι: «Ο Ηλίας».

Επίσης, ανέφερε στην κατάθεσή της πως τα χρήματα πήγαινε και τα σήκωνε από την τράπεζα ο 53χρονος ή η ίδια, όταν δεν μπορούσε αυτός.

12χρονη: Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα. Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήνουμε είκοσι πέντε λεπτά.

Ερώτηση: Εκεί, λοιπόν, έμπαιναν κάποια χρήματα. Ποιος καθοδηγούσε να μπουν τα χρήματα σε αυτόν τον λογαριασμό;

12χρονη: Ο Ηλίας.

Ερώτηση: Και μετά ποιος σήκωνε αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Όταν δεν μπορούσε αυτός (σημ.: ο Ηλίας Μίχος), πήγαινα εγώ.

Ερώτηση: Υπήρχαν φορές που ο Μίχος είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα της μαμάς;

12χρονη: Ναι.

Οι γνωστοί και η ελεημοσύνη


Τέλος, η 12χρονη υποστήριξε στην τελευταία κατάθεσή της ότι κάποιοι της είχαν δώσει χρήματα για να τα δώσει στη μητέρα της, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός ήταν άσχετο με το κύκλωμα των παιδοβιαστών.

Ερώτηση: Είχε τύχει, ας πούμε, να σου προσφέρει κάποιος χρήματα και να τα δώσεις στη μαμά;

12χρονη: Ναι, μου είπαν «να δώσεις αυτά στη μαμά σου».

Ερώτηση: Ποιος;

12χρονη: Γνωστοί, που ξέρουν πολλά χρόνια τη μαμά.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο μπορεί να σου έδιναν αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Επειδή ήξεραν ότι ήμασταν 8 παιδιά και την ήξεραν τη μαμά μου χρόνια και της έδιναν.

Πάντως, σε συνάντηση με τον παιδοψυχολόγο, η ανήλικη μίλησε και για τον Μιχάλη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι της έκλεινε ραντεβού, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι την παρότρυνε να υπακούει μόνο σε αυτόν και τον Ηλία Μίχο.  

Ψυχολόγος: Πώς σε βρήκε αυτός ο άνθρωπος; Από την εφαρμογή;

12χρονη: Όχι, ο Μιχάλης. 

Ψυχολόγος: Ο Μιχάλης, που μιλούσες στο instagram;

12χρονη: Ναι. Είχε πει ότι θα μου βρει έναν πελάτη και απάντησε ο Ηλίας να μου βρει.