RBNB
Ελλάδα

Κολωνός: Αυτό είναι το διαμέρισμα που εξέδιδε τη 12χρονη ο Μίχος - Πλάνα από το εσωτερικό του

«Θυμάμαι πως έμπαινα από μια γκρι πόρτα. Εκεί μέσα έρχονταν πολλοί άντρες που είχαν κλείσει ραντεβού», λέει στην κατάθεσή της η ανήλικη

Αυτοψία στο διαμέρισμα της φρίκης, όπου ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια από τα Σεπόλια, έκανε η εκπομπή LIVE NEWS. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κορίτσι στην τελευταία της κατάθεση αναγνώρισε το σπίτι όπου την πήγαινε ο 53χρονος κατηγορούμενος, κλείνοντας ραντεβού με παιδοβιαστές έναντι 50-100 ευρώ για να κακοποιήσουν σεξουαλικά μια μαθήτρια του δημοτικού.

Μέσα στο διαμέρισμα του μαρτυρίου της 12χρονης

Ένα εξαώροφο Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, με την είσοδο της πόρτας να ξεκλειδώνει με κωδικό και τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση φρίκης να έχει κάθε φορά το κατάλληλο κλειδί από το διαμέρισμα που είχε κλείσει, για να ξεκλειδώσει και να ξεκινήσει το ίδιο άρρωστο έργο. Ο βιασμός της 12χρονης, που εμπορευόταν και, όπως έχει παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή, κακοποιούσε κάθε φορά πρώτα εκείνος.

Οι αστυνομικοί δείχνουν στη 12χρονη καρέ όπως αυτά. Με το κρεβάτι που υπήρχε και την τηλεόραση που ήταν κρεμασμένη σε τοίχο, το μπάνιο του διαμερίσματος, τη μικρή κουζίνα και το υποτυπώδες σαλόνι με τα σκαμπό, δίπλα από τα παράθυρα.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, η ανήλικη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο και είπε ότι τις νύχτες που πήγαινε σε αυτό, την περίμενε κάθε φορά ένας πελάτης που είχε πληρώσει το αντίτιμο της κακοποίησης.

Οι 3 τελευταίοι όροφοι νοικιάζονταν συνήθως σε ανυποψίαστες οικογένειες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους 3 πρώτους, που ήταν και οι φθηνότεροι, υπήρχαν από δύο διαμερίσματα στον κάθε όροφο, με τη 12χρονη να θυμάται και να περιγράφει τα όσα ζούσε από τη στιγμή που έφτανε.

«Ανεβαίναμε από την είσοδο και μετά υπήρχε μια πόρτα. Ο Ηλίας Μίχος είχε ένα κλειδί και την ξεκλείδωνε. Σε εκείνο το δωμάτιο ερχόταν ένας άντρας κάθε φορά», αναφέρει στην κατάθεσή της η 12χρονη.

Η εξώπορτα ανοίγει με κωδικό που έδινε ο υπεύθυνος. Αμέσως μετά η 12χρονη μαζί με τον 53χρονο ανέβαιναν στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί. Σε αυτό που λίγο αργότερα έφτανε ο εκάστοτε παιδεραστής.

Οι εικόνες και οι εφιαλτικές μνήμες έκαναν κατά διαστήματα τη 12χρονη να διακόπτει τις περιγραφές της με λυγμούς. Πλέον μετά τις έρευνες, τις αποκαλύψεις, τον σάλο που προκλήθηκε και την προφυλάκιση της μητέρας της, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο δρόμος που υποχρεώθηκε να ανεβαίνει καθημερινά ήταν καταστροφικός για την ίδια.

Η μικρή ανέφερε στην τελευταία της κατάθεση πως τώρα ξέρει πως μια σειρά από κακοί άνθρωποι, όπως ανέφερε, παγίδευσαν τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και τη φρόντιζαν πραγματικά.

Εκτός από το Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, η μικρή αναγνώρισε και τον οίκο ανοχής κοντά στην Ιερά Οδό. Σε αυτόν τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για την ίδια.

«Θυμάμαι πως έμπαινα από μια γκρι πόρτα. Εκεί μέσα έρχονταν πολλοί άντρες που είχαν κλείσει ραντεβού», λέει στην κατάθεσή της η ανήλικη.

Όπως έχει αναφέρει το παιδί από την πρώτη του κατάθεση, μέσα στον οίκο ανοχής είχε τύχει να κακοποιηθεί ακόμα και από πέντε άντρες σε διάστημα μισής ώρας.

Τα λόγια της 12χρονης στην παιδοψυχολόγο αποτύπωναν ένα μέρος μόνο του εφιάλτη της:

«Ο Ηλίας με πήγαινε σε ένα γκρι κτίριο διώροφο. Εμείς πηγαίναμε στον δεύτερο όροφο. Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ανεβαίναμε και μας άνοιγαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος γύρω στα 30. Πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνε, εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ, ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «Τι κάνεις, ρε; Αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε».

Κλεισμένη σε ένα δωμάτιο μέχρι να ολοκληρωθούν τα ραντεβού που είχε κανονίσει ο 53χρονος βασικός κατηγορούμενος. Μέχρι να πάρει τα χρήματα για την καταστροφή του παιδιού.

Ο διάλογος της παιδοψυχολόγου με τη 12χρονη

Παιδοψυχολόγος: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;
12χρονη: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.
Παιδοψυχολόγος: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;
12χρονη: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.
Παιδοψυχολόγος: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που τη φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άντρες;
12χρονη: Ναι. Εκεί μέχρι πέντε.
Παιδοψυχολόγος: Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πλήρωναν;
12χρονη: Δεν ξέρω.
Παιδοψυχολόγος: Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;
12χρονη: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.