«Το θέμα των καυσίμων έχει φέρει στα όρια την κοινωνία, ιδιαίτερα τους αυτοκινητιστές», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου ιδιοκτητών ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή “Secret” με τον Παναγιώτη Τζένο.

«Απαξίωση»

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε πως «ο κλάδος είναι σε απαξίωση» και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν το πράξει, δεν θα πρέπει να ξανακυβερνήσει».



Η συνέντευξη

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου ιδιοκτητών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιος Λυμπερόπουλος, είπε στην εκπομπή «Secret» και τον Παναγιώτη Τζένο:

Για με τα προβλήματα του κλάδου των ταξί: Το θέμα των καυσίμων είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για όλη την κοινωνία, όπως και η ενέργεια. Η ζωή της κοινωνίας και ειδικά του αυτοκινητιστή έχει φτάσει στα όριά της, έχουμε τρία χρόνια που ζούμε μια κατάσταση πλήρους απαξίωσης του κλάδου. Έχουμε μια κυβέρνηση που δυστυχώς δεν θυμίζει τίποτα από τις διακηρύξεις του Κων/νου Καραμανλή. Να πείτε στον κ. Γεωργιάδη, που δεν βγαινει ποτέ στο τηλέφωνο σε εμένα, ότι τον ακούν αγανακτισμένοι ΝΔημοκράτες και ότι με τον νεοφιλελευθερισμό που διακατέχει τη σημερινή κυβέρνηση που δημιουργεί την απόλυτη φτώχεια και τη διαπλοκή στη χώρα μας αυτή η κυβέρνηση αν δεν αλλάξει άμεσα και να ξαναπάει στις ρίζες της για να ακουμπάει στην κοινωνία, αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξαναβγεί ποτέ. Οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται σύμφωνα με τις επιλογές που κάνουν για τις παρεμβάσεις τον κλάδο με το δικό τους τρόπο.  Ο κάθε πρόεδρος του κλάδου εκμεταλλεύεται την κάθε κυβέρνηση για το θα πάρει για τον κλάδο πέρα από το τι πιστεύει πολιτικά, όταν όμως βλέπει μια επιθετική πολιτική που ξεκίνησε από το ’17-’18 με πόλεμο της ΝΔ για ένα νόμο που έφτιαξε ο Σπίρτζης και θέλει να τον εκμεταλλευτεί φυσικό δεν είναι. Όταν έφτιαχνε νόμους καλούς για τον κλάδο ο Βορίδης για τον κλάδο, ο Στυλιανίδης, ο Βερελής δεν ήθελε να το εκμεταλλευτεί για το κόμμα του! Εγώ πάλι δεν ήμουν αυτός που συζητούσα και έφερνα αποτελέσματα; Αλλά προσέξτε μια διαφορά πήραμε ένα νόμο του Βερελή και τον ψήφισε όλη η ΝΔ, τον καλύτερο νόμο που έφτιαξε. Πήραμε ένα νόμο να σωθούμε από το Ραγκούση με το Βορίδη και τον ψήφισε και το ΛΑΟΣ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτές είναι λογικές που επεξεργάζεται το μυαλό του γνήσιου συνδικαλιστή. Εμένα με φάγανε με πραξικοπηματικό τρόπο από το ΣΑΤΑ και την Ομοσπονδία αλλά με φάγανε και ξαναβγήκα,  ο κλάδος με τίμησε. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να φτιάχνει μηχανισμούς, να μην μιλάει μαζί μου γιατί ξαναεκλέχτηκα. Εκλέχτηκα για να υπερασπίσω τον κάδο όχι για να υπερασπίσω το κόμματα. 

Ερώτηση: Άρα θα μπείτε στη λογική του ανένδοτου στις επόμενες εκλογές;

Απάντηση: Εγώ είπα από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα ότι δεν ήρθα να εκδικηθώ ούτε ήρθα για πόλεμο, ήρθα να συζητήσουμε αλλά όταν φτάνουμε σε ένα σημείο ένας νόμος που ήταν κόσμημα, του Σπίρτζη, να τον έχουν απαξιώσει.  Στην Αθήνα πχ έχουν φτάσει 50 χιλιαδες ΙΧ να δουλεύουν που τα ευρωπαϊκά δικαστήρια με 6 αποφάσεις απαγορεύουν την αστική μεταφορά στα ΙΧ, και όταν οι πολυεθνικές πρέπει οπωσδήποτε στην κάθε χώρα να εγγραφούν ως επιβατικές εταιρείες στο υπουργείο Μεταφορών όπως ορίζει το ευρωπαϊκό δικαστήριο και να πληρώνουν κανονικά την εφορία τους και να βγάζουν απόδειξη αυτοί που δουλεύουν με τις πολυεθνικές, Ζ ξεχωριστό που να δηλώνεται στην εφορία ποια είναι η προμήθεια που παίρνει η εταιρεία για να είναι καλυμμένος φορολογικά και ο ταξιτζής που δουλεύει μαζί τους, και να πηγαίνει ο κ. Παπαδόπουλος να σβήνει κλήσεις και να βγαίνει η ΠΟΑΣΥ της Αστυνομίας να διαμαρτύρεται...

Ερώτηση: Αυτά θέλουν αποδείξεις…

Απάντηση: Υπάρχει ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ που τους κάνουν μηνύσεις τα ΙΧ, 100.000 στους τροχονόμους που τους γράφουν γιατί κάνουν παράβαση της αστικής μεταφοράς που ανήκει στο ταξί. Και να μη σου δίνει τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στείλει στο αρχηγείο ο κ. Πατσαβός με αίτηση που του κάνω και να σου λεει «μου απαγορεύει ο κ. Παπαδόπουλος να στα δώσω». Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε αυτή τη χώρα τι είναι δημοσίας χρήσεως, τι είναι δημόσια υγεία, τι είναι οικονομία. Η απελευθέρωση και η αυτορυθμισης της οικονομίας είναι η καταστροφή της κοινωνίας αν δεν το καταλαβαίνουμε δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τα κοινά.