Τη διάσταση της υπόθεσης του Κολωνού, για την οποία όλοι ψιθυρίζουν, αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτή, αναδεικνύει ο εν δυνάμει συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Μίχου, Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας στην «ON time».

Η επικοινωνία

Ο γνωστός δικηγόρος εξιστορεί τα όσα αποκόμισε από την επικοινωνία του με τον 53χρονο πρωταγωνιστή της φρικιαστικής υπόθεσης του Κολωνού: «Ο Ηλίας Μίχος εξαρχής, έχοντας απευθυνθεί σε εμένα προκειμένου να διοριστώ νομικός συμπαραστάτης του και συνήγορος υπεράσπισης από κοινού με τον δικηγόρο Αθηνών κ. Β. Χρονόπουλο, κατά την απολογία του ενώπιον της 33ης ανακρίτριας Αθηνών έδειχνε σε εμένα τουλάχιστον την ξεκάθαρη πρόθεση, εξοργισμένος και αιφνιδιασμένος όντας από την εξέλιξη της σύλληψης και προσαγωγής του στη ΓΑΔΑ όπου εκρατείτο, να κατονομάσει συνεργούς, ηθικούς αυτουργούς, ακόμα και επώνυμα στελέχη πολιτικού κόμματος εντός του οποίου είχε πολυποίκιλη δραστηριότητα», είπε αρχικά, δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα, ενώ χωρίς περιστροφές αναφέρθηκε σε «συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς» στο έγκλημα εις βάρος του κοριτσιού.

«Διάσημοι φίλοι»

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του στην «ON time» ο κ. Νουλέζας επισημαίνει πως η μητέρα της 12χρονης, η 37χρονη προφυλακισθείσα Χ.Β., είχε γνώση για τα όσα βίωνε η κόρη της, ενώ ο νομικός υπογράμμισε πως οι «διάσημοι φίλοι» του Μίχου τον εγκατέλειψαν ακαριαία, πλην ενός, ο οποίος μεσολάβησε στον ίδιο προκειμένου να αναλάβει την υπόθεσή του: «Με βεβαιότητα, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων και πλέον μηνών του μαρτυρίου που βίωσε η ανήλικη 12χρονη εν γνώσει της μητέρας της, πηγαινοερχόντουσαν στο σούπερ μάρκετ που διατηρούσε ο κατηγορούμενος και προμήθευε επώνυμα και οικονομικά εύρωστα άτομα. Μόλις αυτός συνελήφθη, εγκαταλείφθηκε από άπαντες, πλην ενός, ο οποίος με προσέγγισε και μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή του». Σε ερώτηση για τα στοιχεία αυτού του προσώπου, ο κ. Νουλέζας αρνήθηκε να τα αποκαλύψει, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως ενημέρωσε γι’ αυτό το πρόσωπο τον ίδιο τον Ηλία Μίχο!

«Άνωθεν παρεμβάσεις»

Ο κ. Νουλέζας υπογραμμίζει στη συνέχεια της συζήτησης πως η Αστυνομία έχει γνώση βαθύτερη και πέρα από τα 213 ονόματα της περιβόητης λίστας του BlindChat, της πλατφόρμας επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε για να κλειστούν τα ραντεβού εκμετάλλευσης της 12χρονης. Μίλησε μάλιστα για «λίστα Μίχου», η οποία συμπεριλαμβάνει ηχηρά ονόματα: «Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιοι σημαίνοντες, που έχουν πολιτική και οικονομική ισχύ ή αξιώματα, είχαν συναλλαγή με τον Ηλία Μίχο, ο οποίος ενδεχομένως είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Η περιβόητη λίστα των 213, που συχνά μνημονεύεται στα ΜΜΕ, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και πλουσιότερη, φοβούμαι όμως και εκτιμώ ότι επώνυμα ισχυρών δεν θα αποκαλυφθούν, δεν θα δημοσιοποιηθούν ποτέ».

Ο κ. Νουλέζας στις δηλώσεις του φέρεται να δίνει μάλιστα και συμβουλή στον Ηλία Μίχο, προκειμένου αυτός να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, μιλώντας μάλιστα και για δίλημμα, αφού, κατά τον δικηγόρο, έχει ζητηθεί «από ψηλά» να μην ανοίξει το στόμα του, με αντάλλαγμα επιεική μεταχείριση από το δικαστήριο: «Ο Ηλίας Μίχος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει συμπληρωματικά για όλους ανεξαιρέτως, να φωτιστεί η πολυπλόκαμη υπόθεση και ορισμένοι ανέγγιχτοι μέχρι σήμερα να καταλήξουν στη φυλακή. Εγώ ως συνήγορος υπεράσπισης, διότι δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο, θα τον συμβούλευα να ανοίξει το στόμα του, όσο κι αν του κοστίσει αυτό, να συμβάλει στην εξάρθρωση του κυκλώματος παιδεραστίας, κερδίζοντας έτσι το ελαφρυντικό του Άρθρου 84 παρ. Δ του Π.Κ. της έμπρακτης μετάνοιας και μεταμέλειας. Αυτό είναι το ανθρώπινο χρέος του. Γνωρίζω ότι έχουν υπάρξει παρεμβάσεις κραταιών για να τηρήσει τον κανόνα της σιωπής».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «On Time».