Για τις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς σε βάρος ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου μίλησε για πρώτη φορά ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι αυτός που ίδρυσε τον φορέα.

«Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω, γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο», είπε αρχικά, μιλώντας στον Alpha.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που το έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν.

Η Κιβωτός με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό, τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους, το πρώτο που κάνουμε είναι να προστατεύσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σ' εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή», πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πατέρας Αντώνιος επισήμανε ότι «δεν ξέρουμε το όνομά του, το επίθετό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία, αλλά δεν έχουμε απάντηση».