Τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών για την υπόθεση κακοποίησης παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, ανάμεσά τους και ο πατήρ Αντώνιος, τον οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για κακοποίηση, καθώς και άλλοι τρεις εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δύο εισαγγελείς ανηλίκων θα «τρέξουν» την έρευνα σχετικά με τις σοκαριστικές καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων θα καλέσουν σε εξέταση νέους μάρτυρες, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 22/11/2022. Την ίδια στιγμή μελετούν τουλάχιστον δέκα καταγγελίες που έχουν στη διάθεσή τους από τον Συνήγορο του Πολίτη, οι οποίες αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο από τους υπευθύνους της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τα τέλη Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφτασαν δύο διαδοχικά email του Συνήγορου του Πολίτη, χωρίς ωστόσο σε αυτά να υπάρχχε άμεση αναφορά σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Αυτή τη στιγμή η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων επικεντρώνεται στα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων θα εξετάσουν τους πρώτους μάρτυρες, παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές και εργαζόμενους σε αυτές, με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα η ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να καταθέσουν στην Εισαγγελία βρίσκεται και κάτοικος του εξωτερικού.

Στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες, η Εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό χαρακτηρισμό.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Εισαγγελία Ανηλίκων στην Αθήνα.