Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι συνεχείς και σοκαριστικές αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τη λειτουργία των δομών σε όλη τη χώρα.

Σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, οικογένεια ανήλικου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς τον Ιανουάριο του 2022 πήγαμε να δούμε το παιδί. Μετά από λίγο το παιδί μας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον παιδαγωγό. Όταν πήγαμε εκεί πήγαν να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές, ένας νεαρός με μούσια. Μόλις φωνάξαμε την Αστυνομία, ο νεαρός μας είπε «τελείωσε η επίσκεψη με το παιδί, βγείτε έξω τώρα».

Σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού «το περιστατικό το κατέγραψε η Αστυνομία, μας πήραν στο Α/Τ. Καταθέσαμε μήνυση. Ακόμα περιμένουμε απάντηση. Το παιδί το ξαναείδαμε μετά από 2,5 μήνες. Μας έλεγαν ότι είναι άρρωστο. Όταν το είδαμε μας είπαν “μην ρωτάτε πολλά, γιατί θα με βάλουν τιμωρία”».

«Δεν ήταν καλά»

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει η οικογένεια «το παιδί όταν το συναντήσαμε δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μας ζήτησε να το πάρουμε από εκεί. Το ρώτησα τι είχε και μου είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Έχω ζητήσει 10 φορές ραντεβού με τον πατέρα Αντώνιο και δεν τον είδα ποτέ. Το παιδί βρίσκεται στη δομή στην Καλαμάτα. Ανησυχώ πάρα πολύ μετά τις καταγγελίες».


«Χτυπούν παιδιά»

Παράλληλα, ένας 20χρονος, σήμερα, πρώην τρόφιμος της δομής στον Κολωνό από τα 11 έως τα 15 του χρόνια, σε μια ακόμα καταγγελία ανέφερε ότι ο πάτερ Αντώνιος, είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο.

Σε συνέντευξή του στο MEGA, ανέφερε: «Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ».

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν οι παιδαγωγοί ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση», τόνισε χαρακτηριστικά.