Η υπόθεση της οικιακής βοηθού η οποία συνελήφθη για τη δολοφονία ηλικιωμένης που πρόσεχε στη Ρόδο έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Μάλιστα, στο τμήμα όπου μεταφέρθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα ομολόγησε άλλες τρεις δολοφονίες, για τις οποίες δεν είχε συλληφθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η οικιακή βοηθός, ένα άτομο με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως, πριν από τη δολοφονία της κατάκοιτης ηλικιωμένης που πρόσεχε, είχε σκοτώσει άλλα τρία άτομα, ενώ είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει τη ζωή και του ίδιου του παιδιού της.

Στην ανατριχιαστική της ομολογία, η ίδια ήταν σε σύγχυση, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πιστέψουν... τα αυτιά τους και να συνθέσουν συνολικά το παζλ της υπόθεσης.

Η 45χρονη οικιακή βοηθός ομολόγησε ότι είχε επιχειρήσει να πνίξει με ζώνη το μόλις 1 έτους παιδί της, το 2002. Τότε είχε χάσει την επιμέλειά του, που είχε δοθεί στη γιαγιά του παιδιού, με την ίδια να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Κάποια στιγμή, πήρε εξιτήριο και τα επόμενα χρόνια διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί, γεγονός που την έκανε επικίνδυνη.


Τι είπε η οικιακή βοηθός για τις δολοφονίες

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, το 2011 ήταν στη Λέρο και φρόντιζε μια ηλικιωμένη, όταν ανέμειξε μεγάλη ποσότητα διαφόρων φαρμάκων σε νερό και, αφού τα έβαλε σε μια σύριγγα, τα χορήγησε στη γυναίκα από το στόμα, η οποία και έφυγε από τη ζωή.

Όπως η ίδια είπε, κοιμόταν μαζί της κι ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα, έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που λάμβανε η ηλικιωμένη και της τα χορήγησε από το στόμα, με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Την επόμενη ημέρα, όπως περιέγραψε, πήγε στην κηδεία, φορώντας μάλιστα μαύρα.

Η δεύτερη δολοφονία έγινε, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2022 και θύμα ήταν μια 84χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από διαβήτη.

Όπως ανέφερε, ανακάτεψε σε γιαούρτι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και με σύριγγα το έδωσε στην ηλικιωμένη να το φάει, με συνέπεια να πεθάνει.

Η τρίτη περίπτωση που ανέφερε στους αστυνομικούς ήταν τον Μάιο του 2022 στη Ρόδο, όταν φρόντιζε μια 70χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με όσα είπε, την ξυλοφόρτωσε, με αποτέλεσμα εκείνη να πεθάνει έπειτα από πέντε ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, σε ό,τι αφορά τον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης, οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της επήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις πέντε ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από τη συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.


H τελευταία δολοφονία της κατάκοιτης γυναίκας

Το κουβάρι της φρίκης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 45χρονη οικιακή βοηθός τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση το πρωί της Δευτέρας 21/11 και ζήτησε από την Αστυνομία να πάει στο σπίτι στις Καλυθιές Ρόδου λέγοντας «ελάτε, την έπνιξα».

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και το Α.Τ. Αρχαγγέλου, που πήγαν στο σημείο και αντίκρισαν την 45χρονη να τους περιμένει στην είσοδο. Η οικιακή βοηθός, όταν τη ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί το έκανε, τους απάντησε ότι δεν την άφηνε να κοιμηθεί και την ταλαιπωρούσε, κι έτσι την έπνιξε με το μαξιλάρι.

Η μη λήψη των φαρμάκων της, όπως περιέγραψε με ακατάληπτο τρόπο -σε ορισμένα σημεία δεν έβγαζαν νόημα οι αστυνομικοί-, της προκαλούσε εκνευρισμό και αισθήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι η ηλικιωμένη την εκνεύρισε γιατί δεν την άφηνε να ηρεμήσει και έτσι τη σκότωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εναντίον της 45χρονης έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία και σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να απολογηθεί.

*Φωτογραφία: protothema.gr