Ολοένα και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις μέρα με την ημέρα για την «Κιβωτό του Κόσμου». Αυτή τη φορά, ένα πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε για πρώτη φορά μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες και αναφέρθηκε σε όσα είχε δει ο ίδιος στις δομές του οργανισμού.

Όπως είπε ο ίδιος ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος ο οποίος βρισκόταν στην ΜΚΟ περίπου έξι χρόνια μιλώντας στο STAR, ξεκίνησε στην Κιβωτό ως προπονητής στην ανδρική ομάδα του μπάσκετ, όμως γρήγορα του ζητήθηκε να βοηθήσει με τη διαχείριση των ακινήτων, επειδή είχαν αυξηθεί πολύ οι δωρεές και ο ίδιος είχε γνώσεις συμβούλου.

«Μιλάμε για τα ακίνητα που προέρχονταν από δωρεές και ήθελαν έναν άνθρωπο να είναι υπεύθυνος να ασχολείται και με τα συνεργεία των επισκευών με τις αντίστοιχες τακτοποιήσεις των ΔΕΚΟ, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις», ξεκαθάρισε.

«Τον ακριβή αριθμό (σ.σ. των ακινήτων) δεν μπορώ να τον κατονομάσω εάν ήταν 30, 50, ή 60. Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην "Κιβωτό" και η "Κιβωτός" τα διαχειρίζεται. Είτε βάζοντας οικογένειες, είτε ενοικιάζοντάς τα. Κάποια είναι προς τακτοποίηση γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δωρεών, τα συμβόλαια να περάσουν στα χέρια της "Κιβωτού"», υποστήριξε.

Όσον αφορά για τις καταηγορίες και τα όσα έχει υποστηρίξει ένας 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό, ο κ. Σωτηρόπουλος είπε: «Τον γνώριζα (σ.σ. τον 19χρονο), ήταν από μικρός στην Κιβωτό. Ανακατευόταν και στην ομάδα του μπάσκετ, στις μικρές κατηγορίες. Τον έβλεπα και που έπαιζε και που κυκλοφορούσε μέσα στην "Κιβωτό". Εγώ δεν έχω, ειδικά για τον συγκεκριμένο, να του προσάψω κάτι που να μου προξένησε εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο κ.  Σωτηρόπουλος όταν ρωτήθηκε για τον 19χρονο που έκανε τις καταγγελίες που έκανε.