To απόγευμα της Πέμπτης ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, που τα ξημερώματα της Τρίτης παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε την 21χρονη φοιτήτρια και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο κατηγορούμενος, που κρατείται και διαπιστώθηκε ότι ζούσε παράνομα στη χώρα, ενώ εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια (πλημμελήματα), έδινε κατάθεση για τρεις ολόκληρες ώρες στους αστυνομικούς της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει την 21χρονη φοιτήτρια, πως δεν έτρεχε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και ότι έφυγε από το σημείο επειδή φοβήθηκε λόγω ποινικού μητρώου και δεν διέθετε νόμιμα έγραφα παραμονής στη χώρα. Επίσης, στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες και υποστήριξε πως με τη 19χρονη φίλη του, που ήταν συνοδηγός, θα έβγαιναν για να διασκεδάσουν στην περιοχή του κέντρου.



Παράλληλα, έμεινε σταθερός στον ισχυρισμό του ότι η 21χρονη φοιτήτρια πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο με αποτέλεσμα να την παρασύρει, λέγοντας ουσιαστικά ότι εκείνη ευθύνεται για το τροχαίο ατύχημα, ενώ αρνήθηκε ότι έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε στην προσπάθειά του να ξεφύγει. «Δεν έτρεχα, αλλά έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν έκανα αναστροφή, έβαλα όπισθεν και έφυγα γιατί φοβήθηκα», είπε.

Ο ίδιος δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης. Δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και ότι προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος, ενώ, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, ανέφερε ότι «αν το θύμα δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». Επίσης, τόνισε για άλλη μία φορά ότι «έφυγα από το σημείο καθώς φοβήθηκα επειδή δεν έχω άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

«Θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της 21χρονης»

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, «η ατυχής νέα επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ αυτή υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος. Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή. Ο εντολέας μου επιχείρησε να φρενάρει, επιχείρησε να κάνει ελιγμό για να την αποφύγει και έπραξε αυτά που θα μπορούσε να πράξει ο καθένας μας».

Σε σχέση με το αν ο άνδρας έκανε όπισθεν μετά την παράσυρση και πάτησε ξανά την άτυχη φοιτήτρια όσο βρισκόταν στο έδαφος, κάτι που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι «αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή, χτύπησε με το οπίσθιο τμήμα του σε σταθμευμένο όχημα. Κατά την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα κατέληξε σε σταθμευμένο όχημα».

Όπως ανέφερε ο κ. Σπυράτος, ο 26χρονος κατηγορούμενος θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας, καθώς «είναι συντετριμμένος από το δυσάρεστο γεγονός. Έχει συναίσθηση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που προκλήθηκε», υπογράμμισε.