Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί στις Αρχές για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα, ένα μικρό παιδί, μόλις 8 ετών, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, περιέγραψε όσα βίωσε στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο. Το παιδί, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το έκλεισαν μέσα σε... κλουβί για παπαγάλους, γιατί δεν είχε καλή συμπεριφορά.

Το παιδί, που βρίσκεται πλέον μαζί με τη μητέρα του, είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως όταν έκανε αταξίες το ξεχνούσαν για ώρες μέσα στο κλουβί, του έδιναν χαλασμένο φαγητό και το χτυπούσαν στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο.

Η μητέρα του παιδιού επέμενε να ακουστεί η φωνή του, για να καταγγείλει όσα γίνονται μέσα στην Κιβωτό. Παράλληλα είπαν πως το παιδί χωρίστηκε από τα αδέρφια του. 

Όλα όσα είπε το παιδί μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1

«Μια φορά με είχαν βάλει, ήταν βράδυ. Έκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου… Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι "συμπεριφορά σου είναι για κλουβί". Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο (ενν. κλουβί) που ήταν για τα παπαγαλάκια.

Πόση ώρα σε είχε εκεί μέσα κλειδωμένο;

Πολύ…

Σε είχαν χτυπήσει εσένα;

Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στην πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε… Με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο και ήρθε ένα παιδί που το λέγανε… και ο… και ο… με βγάλανε. Τρεις ώρες και μετά ήρθε, επειδή φώναζα, φώναζα. Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις ώρες και με άκουσε ο… μόνο. Ήταν 17 στα 18.

Σε βγάλανε, δηλαδή, άλλα παιδιά, όχι αυτοί που έπρεπε;

Ναι, ναι. Παιδιά, όχι παιδαγωγοί.

Ήσασταν μαζί με τα αδέρφια ή σας είχαν χωρίσει;

Είχε χωριστεί η… μόνη της και τον… με εμένα μαζί.

Είχαν χτυπήσει και τον αδερφό σου;

Ναι, πρόσωπο, μπουνιές… Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο… (σημ.: αναφέρεται σε εργαζόμενο της δομής). Ένα παιδί το είχαν πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ήταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο.

Μια άλλη φορά δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλά μου.

Εσύ μπορούσες να μιλήσεις με τη μαμά σου να της τα πεις αυτά;

Δεν μπορούσα. Έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά και της το κλείνανε.

Έπειτα από πόσο καιρό από τότε που σας χτύπησαν κατάφερες να το πεις της μαμάς;

Ύστερα από πάρα πολύ καιρό. Πάνω από βδομάδα».