Αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί στις Αρχές για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Σε μαζικές βαφτίσεις προχωρούσε η δομή, όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που ανέβαζε η Κιβωτός του Κόσμου στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Μάλιστα, ο ιερέας που έκανε τις βαφτίσεις ήταν ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κιβωτού του Κόσμου, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε 9 ανήλικα παιδιά, που έγινε στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα.

Όπως αναφέρει η Κιβωτός του Κόσμου στην ανάρτηση, τα 9 παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, τα ίδια ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης, γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε αλληλούια...» Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης όλη η...

Δημοσιεύτηκε από Κιβωτός του Κόσμου στις Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πάντως, δεν είναι σαφές αν τα παιδιά ήταν ήδη βαφτισμένα ή αν οι νόμιμοι κηδεμόνες τους είχαν δώσει την απαραίτητη γονική συναίνεση. Το σίγουρο είναι ότι στη συνέχεια έλαβαν δύο νέα ονόματα.

Ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο Mega, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Κιβωτός να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια σε παράνομες υιοθεσίες.

Σημειώνεται πως από το 2018 ο νόμος περί υιοθεσιών άλλαξε και ήταν πλέον πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία που ήδη βρίσκονταν στο σχετικό μητρώο.