Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» με μια μαρτυρία ενός 8χρονου αγοριού, για την κακοποίηση που καταγγέλλει ότι υπέστη μέσα σε δομή της ΜΚΟ, να προακλεί σοκ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η καταγγελία, που εξελίχθηκε σε μήνυση, έγινε από την μητέρα του παιδιού την περασμένη Άνοιξη και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταθέσει ουδείς για το θέμα.

Ο δικηγόρος της μητέρας του 8χρονου, Στυλιανός Σμπώκος, μίλησε για την υπόθεση στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και παρουσίασε όλες τις διαδικασίες που έγιναν από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στην μήνυση που υποβλήθηκε κατατέθηκε και σχετική ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαίωνε τα χτυπήματα στα παιδιά. Τότε, όπως λέει ο ίδιος, η δομή είχε αναφέρει ότι τα «παιδιά έπεσαν από δέντρο».

Η καταγγελία από τη μητέρα

Η μητέρα του 8χρονου, ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά, στοργή και φροντίδα.

Το παιδί αναφέρει ότι το κλείδωναν στο περιβόητο κλουβί, όταν έκανε αταξίες και πως το «ξεχνούσαν» στην απομόνωση για ώρες, ότι του έδιναν να φάει χαλασμένο φαγητό, ότι το είχαν χωρίσει από τα αδέλφια του και ότι έχει υποστεί και σωματική βία από ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Το καλοκαίρι του 2022 τα δυο αγόρια κακοποιήθηκαν»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Στυλιανός Σμπώκος ανέφερε: «Τα τρία παιδιά αυτής της γυναίκας μπήκαν στην Κιβωτό μετά από εισαγγελική παρέμβαση εξαιτίας δήθεν παραμέλησης προς αυτά κι έτσι με μια διάταξη που έβγαλε η εισαγγελέας ανηλίκων το καλοκαίρι του 2022 τα δύο αγόρια κακοποιήθηκαν».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την πλευρά της μητέρας που αποδεικνύουν την κακοποίηση των δύο ανήλικων αγοριών.

«Τα αγόρια χτυπήθηκαν με συνέπεια να υποβληθούν μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα. Ενώ και το κορίτσι της οικογένειας που είναι 4 ετών παρουσίασε μία συμπεριφορά να τρομάζει, να ξυπνάει τα βράδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Μετά τις μηνύσεις τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του Βόλου με την αιτιολογία έλλειψης χώρου», είπε επίσης.

Η καταγγελία υπαλλήλου της δομής που παραιτήθηκε

«Στην δομή του Βόλου κακοποιήθηκαν και η κακοποίηση αυτή αποτελεί μέρος της καταγγελίας που είχε κάνει υπάλληλος της δομής του Βόλου που παραιτήθηκε» ανέφερε ο κ. Σμπώκος και διευκρίνισε ότι για την κακοποίηση που συνέβη στα παιδιά στην δομή του Βόλου δεν κατέθεσαν μήνυση, γιατί σκοπός της μητέρας ήταν να πάρει πίσω τα παιδιά της.

«Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στην Εισαγγελία του Βόλου για να επανεξεταστεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν η κ. Εισαγγελέας Ανηλίκων να πιστέψει την μητέρα, αγνόησε τις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών, όπως περιέγραψε ο δικηγόρος. Στις 17 Οκτωβρίου με νέα διάταξη τα παιδιά επέστρεψαν στην μαμά τους», πρόσθεσε.

«Έχουμε ιατροδικαστική έκθεση που αποδεικνύει την κακοποίηση»

Στη συνέχεια ο κ. Σμπώκος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε όταν έγινε η κακοποίηση. Η απάντηση της δομής στην μήνυση αυτή ήταν να πει ότι τα παιδιά έχουν χτυπήσει ανεβαίνοντας πάνω στα δέντρα».

Ο δικηγόρος κατέληξε: «Τα παιδιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί από την Αστυνομία να καταθέσουν».

Το ότι δεν έχει κληθεί ουδείς να καταθέσει για το θέμα μετά την μήνυση, είναι αν μη τι άλλο, μυστήριο σαν γεγονός, ενώ το ότι υπάρχουν φωτογραφίες κι έγγραφα από ιατροδικαστές στο φάκελο της μήνυσης, μεγαλώνει περισσότερο το μυστήριο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA